Doğalgazlı Iveco’lar Japonya’da tanıtıldı

Iveco, yeni Stralis NP 400 ile Daily Blue Power ve Daily Minibüs Natural Power modellerinin bulunduğu Daily Blue Power ailesiyle doğal gazla çalışan yolcu ve mal taşımacılığı araçlarından oluşan geniş filosunu Japan Truck Show’da tanıttı.

Otomotiv - 6 yıl önce

Otomotiv üreticisi Iveco, Japon piyasasına doğal gazla çalışan araçlarını sunacak. Marka, doğal gazla çalışan araçlarının iki yeni filosunu tanıttı. Stralis NP 400 ile düşük salınımlı yakıt tüketiminin yanında sınıfına özel Hi-Matic 8 vitesli otomatik vites kutusuna sahip. CNG ile çalışan ilk araç olan Daily Hi-Matic Natural Power ve Daily Minibüs Natural Power modelleri de 2018 Yılının Uluslararası Vanı ödülünü aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TAŞIMACILIK

CNG ve Sıvı Doğal Gaz (LNG) ile çalışan yeni Stralis NP 400, olağanüstü bir çevresel performans sunuyor: ekstra kent yollarında CO2 düzeyini %10’a kadar, biyometanla tedarik edildiğinde %95’e kadar azaltıyor. Iveco Cursor 9 motorunun dizel Euro VI modeliyle kıyaslandığında NOx ve parçacıklı madde salınımında %95’in üzerinde azalma sağlayabilir. Bu da şu anda Japon emisyon standartlarına eşdeğerdir. Stralis NP 400’de 8,7 litrelik Iveco Cursor 9 Doğal Gazlı Euro VI motoru bulunmaktadır. Dizel eşdeğeri gibi aynı 400 hp ve 1700 Nm tork sağlar; sınıfının en iyisi ağırlık/güç oranına, güç yoğunluğuna, servis aralıklarına ve sessiz çalışmaya sahip.

Kaynak:
Günün Diğer Haberleri