Türk taşımacılık ve lojistik sektöründe acentecilik, gemi operatörlüğü, liman servisleri ve depoculuk, navlun sevkiyatı, aracılık, mümessillik ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren Kınay Taşımacılık ve Lojistik (KTL), yatırımlarına aralıksız devam ediyor.
600 ÇALIŞANI VAR
Yılda yaklaşık 3 bin gemiye servis veren acentesi, 500 den fazla ticari bağlantıya aracılık hizmeti veren brokerlik şirketi ve diğer iştirakleriyle birlikte konsolide cirosu 350 milyon doları aşan şirket, Amerika pazarına girmek için gelecek yıl New York’ta ofis açılmasını yatırım planları arasına dahil etti. Korona Virüs sürecinde istihdamını yüzde 10 oranında artıran Kınay, bugün itibarıyla Türkiye’de 500, yurtdışı ofislerde 100 olmak üzere 600 kişiye istihdam sağlıyor.
CİROYU ARTTIRACAK
Sürekli bir değiş ve gelişimin içinde olduklarını söyleyen Kınay Yönetim Kurulu Başkanı Sina Kınay, en gelişmiş teknolojik yazılımlara yatırım yaparak hizmet süreçlerinin verimliliğini artırdıklarını kaydetti. Kınay, küresel pazarda faaliyet gösteren ve uluslararası rekabette söz sahibi bir şirket olmak için gerekli planlamayı yaptıklarını aktardı. Sina Kınay, “Dünya çapındaki oyuncuların arasına girmek için yılda en az 300 bin TEU kapasitenin üzerine çıkılması gerekmektedir. Türkiye’nin jeopolitik konumunu ve gelişen ekonomisini fırsata çevirmek istiyoruz. Bu doğrultuda gelecek 5 yıl içinde 400 bin TEU navlun taşıma kapasitesine ulaşmak için plan yapıyoruz. 350 milyon dolar olan kümüle ciromuzu da milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefledik” dedi.
DAHA FAZLA PAY
Sina Kınay, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’de sadece liman olan yerlerde değil, ticaretin yoğun olduğu şehirlerde de ofis yapılanmasını tamamladık. İnanmak, başarmanın yarısından fazlasıdır. Çin, İngiltere, Benelüks, Vietnam ve Tayland’ın ardından Amerika pazarına girmek için gelecek yıl New York’da ofis açmayı planlarımız arasına aldık. Ofislerimizin hâlihazırda faaliyetlerini sürdürdüğü Uzakdoğu’nun kilit ülkeleri Vietnam, Tayland, Çin ile Amerika arasındaki ticaretten daha çok pay alarak, yurtdışı gelirlerimizin ciromuz içerisindeki oranını yüzde 15’den yüzde 50 seviyesine çıkarmak istiyoruz.”