Depremzedelere yazlık

Acı bilanço henüz netleşmedi. Öncelikli amacımız depremzedelerin barınma sorununu halletmek. AFAD, Ahbap, Kızılay ve diğer STK’lar ellerinden geleni yapıyor. Ancak 10 ildeki yıkımlara ne çadır yetiştirmek mümkün ne de konteyner.

Güncel Haber - 2 yıl önce

Otel ve öğrenci yurtlarımızı da depremzedelere açtık. Yine yetmedi. Bölgede daha yüz binler var barınma sorunu olan. Ama bir ay sonra turizm sezonu açılacak ve memleketimizin en büyük döviz ihtiyacını karşılayan sektör sezona başlayacak. Yani, oteller yine turistlerin kullanımına açılacak.

ÇÖZÜMÜ VAR

Peki ya öğrenciler? Onlar da bu durumda yurtlarından oldu. Eğitimleri yarım kaldı. Birçok üniversite hibrit veya online eğitim verecek. Ancak, biliyoruz ki böyle bir eğitimin kalitesi yok… Başka çare var mı? Olabilir. Mesela turizm veya eğitimi durdurarak memleketi muhtaç olduğumuz dövizden, öğrencileri yurtlarından alıkoymak yerine, 300 binin üzerinde yatak kapasiteleri olduğu söylenen kamu kampları ve eğitim kampları depremzedelere tahsis edilebilir.

DEĞERLENDİRELİM!

Yapılan istatistiklere göre; Türk insanı yazlıklarını ortalama sadece 1 ay kullanıyor. 11 ay evler boş. Devlet, ufak da olsa bu yazlık sahiplerine ödemeler yapabilirse, 1 ay kullanılan yazlıklar depremzedelere tahsis edilebilir. Önce gönüllü yazlık sahipleri, sonra ödeme kabul eden yazlık sahipleri ve Ekim ayından itibaren ihtiyaca göre zorunlu olarak 8 ay yazlıkların depremzedelere tahsisi söz konusu olabilir.

Cem Polatoğlu/ Baracuda

Günün Diğer Haberleri