Horoz, elektriği aldı!

Türkiye’nin lojistik firmalarından Horoz, yeni araç alımında tercihini elektrikli araçlardan yana kullandı. Firma İcra Kurulu Başkanı İlker Özkocacık, “Çevreye duyarlı bir firmayız. Yeni nesil elektrikli araçlarımızı lojistik operasyonlarımıza dahil ederek bu duyarlılığımızı daha da ileriye taşıdık” dedi.

Lojistik - 23 saat önce

Çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan Horoz Lojistik, lojistik faaliyetlerinin ekolojik etkisini en aza indirmek amacıyla sürdürdüğü uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Firma, aldığı bir diğer kararla da 2030 yılına kadar yurt genelindeki depolarına güneş enerji panelleri döşeyecek. Bu sayede de kendi enerjisini kendisi üreten firma olarak tarihe geçmeyi planlıyor.

ÇEVRE DOSTU FİRMA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlker Özkocacık, “Araçların, uçakların ve gemilerin ne kadar karbondioksit ürettiği göz önüne alındığında, yapılacak ufak değişiklikler bile ciddi boyutta çevresel katkı sağlamaktadır. Lojistik kaynaklı enerji tüketiminin neden olduğu çevre kirliliğinin de her geçen gün arttığı günümüzde yeşil lojistik kavramı gün geçtikçe daha fazla önem taşımaktadır. Sektördeki faaliyetlerimizin çevresel etkilerini azaltmak ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek bizim de her zaman önceliğimiz oldu. Elektrikli araç filomuz ile karbon salınımını azaltarak, çevre dostu lojistik çözümlerimizi genişletiyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için her adımda çevre dostu çözümler geliştirmek zorundayız” ifadesini kullandı.

FİLOYU BÜYÜTECEK

Müşterilerinin maliyetlerini minimize etmek için yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını dile getiren İlker Özkocacık, konuşmasına şöyle devam etti: “Sosyal, çevresel ve ekonomik alanlardaki sürdürülebilirlik performansımızı geliştirebilmek için projeler geliştiriyoruz. İklim değişikliğinin çevremiz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak taşıma modellerini kullandık. Dijital ortamda karbon ayak izimizi hesaplayıp, çıkan sonucu asgari seviyeye düşürmek için taşıma faaliyetlerimizi bu çerçevede planladık. Horoz Lojistik’in yeni elektrikli araç filosu, yüksek performansı ve verimliliği ile dikkat çekiyor. Bu araçları şehir içi dağıtım ağımızda kullanılmaya başladık. Sessiz çalışmasının yanında düşük bakım maliyetleri ile de hem çevreye hem de işletmemize avantaj sağladı. Gelecek dönemde filoya daha fazla elektrikli araç ekleyerek, çevreye olan katkısını artırmayı planlıyoruz.”

Günün Diğer Haberleri