Varışlı Avenue’yı test etti

Temsa’nın şehir içi toplu taşıma sektörüne yeni sunduğu 12 metre segmentindeki Avenue’yı İstanbul Halk Otobüsleri A.

Güncel Haber - 10 yıl önce

Temsa’nın şehir içi toplu taşıma sektörüne yeni sunduğu 12 metre segmentindeki Avenue’yı İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Varışlı test etti. Temsa Kamu Araçları Pazarlama Yöneticisi Adem Ali Metin’den teknik bilgi de alan Varışlı, “Kısa da bu araç sektörümüzün vazgeçilmezi haline gelir” .

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde test amaçlı halkın beğenisine sunulan Temsa Avenue’yı İstanbul’da ilk defa Şirin Varışlı test etti.

İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Varışlı, şoför mahaline oturmadan önce aracın içini gezdi. Aracın yürüyen aksamlarını da inceleyen Varışlı, Temsa Kamu Araçları Pazarlama Yöneticisi Adem Ali Metin’den kendisine teknik bilgi vermesini istedi. Varışlı direksiyona geçerek aracı kısa süreli test etti.

Özel halk otobüsü esnafının araç değişimlerinde satış sonrası hizmetlere önem verdiğini ifade eden Şirin Varışlı, “Bizim için servisin çalışma saatleri çok önemli. Sabah saat 05:00’de başlayan seferlerimiz gece 23:00’e kadar devam ediyor. Esnaf, aracını mesai sonunda bakım ve tamir için servise bırakıp sabah alabilmeli. Temsa’nın kent içi toplu taşımacılık için ürettiği Avenue’yı yakından inceledim. Bana göre kelimenin tam anlamıyla harika bir araç. Hem konfor hem estetik hem de yakıt tasarrufu açısından mükemmel görünüyor. Bakım kolaylığı da olan bu aracın yakın da esnafımızın gözdesi olacağına inanıyorum” .

Araç içesin deki konfora da dikkati çeken Varışlı, “Yolcuların araca rahat inip binmeleri için araç alçak tabanlı ve 3 geniş kapılı olarak tasarlanmış. Koridorlar geniş ve basamaksız, bu da pik saatlerinde yolcu yoğunluğu için düşünülmüş. Camlar geniş, klimanın üfleme istikameti doğru seçilmiş. Klima yaz aylarında dışardan güneşi, yaz aylarında ise camlardaki buğulanmayı engelleyebilir. Şoför mahallinde ki kontrol panelleri de şoförün rahat ulaşabileceği şekilde tasarlanmış. Direksiyon ayarlanabilir olmasının yanında ön cam ve aynalarda şoförün yol hâkimiyetine büyük ölçüde katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış” diye konuştu. 

Günün Diğer Haberleri