Hepsi birer acil kurtarma ekibi

Türkiye genelinde 2 bin 700 kaptanı çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, Eylül ve Ekim aylarının “Ayın Kaptan Şoförü”lerini ödüllendirdi.

Güncel Haber - 10 yıl önce



Türkiye genelinde 2 bin 700 kaptanı çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, Eylül ve Ekim aylarının “Ayın Kaptan Şoförü”lerini ödüllendirdi. Ödül töreninde ayrıca Dumlupınar ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı bölümünde okuyan öğrencilere koçluk edecek kaptan şoförlere de sertifikaları verildi. Kulüp Koordinatörü Özcan, “Kaptanlarımızın hepsi birer tek başlarına acil kurtarma ekibidir. Ne kadar gurur duysak azdır”
.

Temsa Kaptanlar Kulübü, otobüs kaptanlarının hak ettiği değeri görmesi ve şoförlük mesleğinin saygınlığını koruması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kulüp bir yandan kaptanlara internette dayalı eğitim verirken, diğer yandan da gündelik hayatta temel ihtiyaçları olan ürünleri indirimli alması için firmalarla ortak projeler geliştiriyor. Kulübün şuanda indirimli anlaşma yaptığı firma sayısı 66 .

Eylül ayının Kaptan Şoförü Anadolu Ulaşım’dan Mehmet Uğurlu ve Ekim ayının Kaptan Şoförü Metro Turizm’den Gıyasettin Örs, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun da (TOFED) düzenlenen tören ile ödüllerini aldı. Gıyasettin Örs, sağlık sorunları nedeniyle ödül törenine katılamadı. Örs’ün ödülü ise vekâleten Metro Turizm’den Şahap Ergezer’e verildi. Kaptan şoförlere ödül olarak Kaptanlar Kulübü beşibiryerde verirken TOFED günün anısına plaket takdim etti.

Ödül törenine BİOİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, TOFED Başkanı Rüştü Terzi ve Genel Sekter Mevlüt İlgin ile TOFED yönetim kurulu üyeleri ve TOFED Genel Müdür vekili Mevlüt Bayrak Katıldı. Törende öğrencilere koçluk edecek ayın kaptanları ile Temsa Global Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı ve Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan hazır bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Ödül töreninde bir konuşma yapan Temsa Global Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, kulübün sektör tarafından çok benimsendiğini söyledi. 2009 yılı başında üye sayısının 2000’lerde iken bugün bu sayının 2 bin 700’e çıktığını dile getiren Çıkıncı, ayın kaptan şoförü ile de kaptanları ödüllendirdiklerini kaydetti.

Kulübün internete dayalı eğitimlerinden de bahseden Çıkıncı, “Kaptanlar Kulübü web sitesi üzerinden eğitimlerimiz devam ediyor. 103 kaptanımız birinci dönem eğitimlerini layarak sertifikalarını aldı. İkinci dönem de ise 87 kaptanımızın eğitimi devam ediyor. Kaptanlarımızın kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hak ettiği değeri görmeleri için çalışmalarımız devam edecek” .

İKİNCİ BİR KAZAYIM ÖNLEDİM

Eylül Ayı Kaptan Şoförü Anadolu Ulaşım’dan Mehmet Uğurlu, kendisine ödül kazandıran hikâyesini şöyle anlattı:

“İzmir-Ankara seferini yapmak üzere 7 Temmuz 2009 saat 22:00’de İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden hareket ettik. Yola çıkalı yaklaşık 15-20 dakika olmuştu. Kemalpaşa Mevkii’nde seyir halindeydik. Bölünmüş yol çalışması olan bölgeye gelmek üzereyken karşı şeritten bölünen yol bizim istikametimize dönerek gelişli-gidişli yol haline geliyordu. Karşı şeritte yaklaşık 5 yüz metre uzaklıkta bulunan aracın kontrolünü kaybetmiş bir şekilde ilerlediğini fark ettim. Aracın, Karayolları tarafından yolun bölünmüş ğunu göstermek amacıyla koyulan dubaları son anda fark ederek çarpmaya başladığını düşündüm. İkram servisi nedeniyle otobüsümüzde iç aydınlatmaların ı açıktı. Bu nedenle aracın içi ön cama yansıyordu ve dış görüş alanım 10 metre civarındaydı. Bölünmez yolu geçer geçmez karşıdan sağ sol çizerek gelen aracın, orta refüjlere çarparak bizim şeride geçtiğini sol dikiz aynamdan gördüm. Bir anlık refleksle hızımı 85 kilometreden 110 kilometreye çıkararak araçla karşılayacağımız noktayı daha ileriye atmak istedim.

Bizim şeride geçerek takla atan araçtan dumanlar yükselmeye başladı. Trafiği aksatmamak ve arkamdan gelen araçların daha büyük bir kazaya sebep olmaması için süratimi normal seviyeye düşürerek yoluma devam ettim. Böyle bir kazayı bir anlık refleksle fark ederek hızımı yükseltmem sayesinde büyük bir kazayı önledim. Aksi takdirde takla atan otomobil direkt olarak bizim aracımızın önüne düşecekti.

KAZADA İLK MÜDAHALEYİ YAPTIM

Tören öncesi geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tören öncesi hastanede tedavi gören Metro Turizm kaptanı Gıyasettin Örs’ün hikâyesini ise Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan anlattı. Gıyasettin Örs’ün hikâyesini ise şöyle:

“2005 yılında İstanbul-Adana seferini yaparken Koçhisar’da şoförü uyuyan bir kamyon park yerine uçarak, park halinde duran bir TIR’a arkadan çarptı. Şoför, sürücü mahallinde sıkışıp kalmıştı. Halatın bir ucunu otobüsün çeki demirine, diğer ucunu kamyonun direksiyonun ve direğine bağlayarak arayı açtım. Bu sayede yaralıyı kamyondan çıkartarak olay yerine çağırdığımız ambulansla hastaneye gitmesini sağladım.

TECRÜBEDEN YARARLANACAKLAR

Kaptanlar Kulübü’nün bir etkinliği olarak Temsa tarafından geliştirilen ‘Öğrenci Koçluğu’ projesi kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversiteleri bünyesinde bulunan 'Otobüs Kaptanlığı' bölümünde okuyan öğrenciler, 4 yıldır seçilen 44 Ayın Kaptan Şoförleri ile bir araya geldi.

Kaptanların öğrencilerle eşleştirileceği proje kapsamında öğrencilerin gelişimine yönelik çalışmalar yapılacak ve koçluk yapan kaptanlar deneyimleri ile öğrencilere yol gösterdi. “Öğrenci Koçluğu” projesine destek veren kulüp üyelerine de, “Ayın Kaptan Şoförü” ödül töreninde belgelerini takdim edildi.

Günün Diğer Haberleri