IVECO’lar, kıtalararası maceraya çıkıyor

IVECO tarafından “Kıtalararası 12” adı altında düzenlenen 47 bin kilometrelik maceralı tur, İtalya, Torino’da yapılan araç teslim töreni ile başladı… 6 adet IVECO araçtan oluşan filo, 2010 yılının Ocak ayı başında Afrika’ya gidecek… IVECO’dan yapılan açıklamaya göre, IVECO’nun Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Franco Miniero, International Trekking’in Başkanı ve Kurucusu Beppe Tenti’ye Ocak 2010 başında Afrika’ya gidecek ve yeni maceralara atılacak araçların anahtarlarını teslim etti.

Otomotiv - 10 yıl önce

IVECO tarafından “Kıtalararası 12” adı altında düzenlenen 47 bin kilometrelik maceralı tur, İtalya, Torino’da yapılan araç teslim töreni ile başladı… 6 adet IVECO araçtan oluşan filo, 2010 yılının Ocak ayı başında Afrika’ya gidecek

IVECO’dan yapılan açıklamaya göre, IVECO’nun Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Franco Miniero, International Trekking’in Başkanı ve Kurucusu Beppe Tenti’ye Ocak 2010 başında Afrika’ya gidecek ve yeni maceralara atılacak araçların anahtarlarını teslim etti.

Afrika’da 47 bin kilometrelik maceralı tura çıkacak filo, 6 araçtan oluşuyor. Araçların renkleri onların üne kavuştukları renk olan klasik portakal. Filodaki 2 araç efsane haline gelen burunlu tip 330x30 ANW 6x6 model araçlar ki yıllar içinde katıldıkları pek çok etaptan ve toplam yaptıkları 250.000km’den sonra bakım ve revizyona tabi tutularak yenilenmiş durumdalar. Araçların iç hacimleri Mussa&Graziano tarafından mutfak ve uyuma alanını içerecek şekilde yeniden düzenlendi.

Bunlara 4 adet yeni Iveco eşlik ediyor: Sperotto firması tarafından gezici atölye olarak düzenlemiş 1 adet Trakker 6x6; Onnicar firması tarafından yapılmış ve ev eşyaları ile yardım örgütünden gelen insanlara ayrılmış 1 adet kapalı kasalı Daily 4x4 ekip kabinli araç; TruchTech firması tarafından yapılmış ve Trekking International ekibine ayrılmış 2 adet 5 kapılı Massif 4x4 araç.

Overland 12’nin macera etabı toplam 47,000km’lik bir rotayı izleyecek: Genova’dan başlayacak, İspanya’ya ulaşacak, oradan Fas’a, Batı Sahara’ya, sonra Mauritania, Mali, Guinea Conakry, Sierra Leone, Liberia, Fil Dişi Sahili, Gana, Togo, Nijerya, Benin, Kamerun, Gabon, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Namibya, Güney Afrika, Botswana, Zambiya, Burundi, Rwanda, Çad üzerinden Uganda, Kenya, Etiyopya, Sudan, Mısır ve nihayet gemiyle Italya’ya dönüş.

Franco Miniero “Kıtalararası 12 bizim için bir maceradan çok fazlası, araçlarımızın yeni sınırları zorladıkları bir iş sahası” diyor .Miniero şöyle devam ediyor, “bu macera tutkunları için macera ruhunu, tıpkı bizim iş yaparken yaptığımız gibi dayanışma ve pozitif enerji ile birleştiren gerçek bir olay. Bu nedenle Bay Beppe Tenti’ye bu yeni yolculuğunda IVECO araçlar ile eşlik ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”.

Kafilenin Mayıs ayı içerisinde Roma’da olması ve “yuvana hoşgeldin” kutlaması ile karşılanması bekleniyor. Bu uzun yolculukta hem muhteşem Afrika kıtasından görüntüler hem de Iveco araçların çok zorlu ve ekstrem şartlarda ortaya koyduğu performans sürekli olarak bir film ekibi tarafından kayda alınacak. Tüm yolculuk www.iveco.com internet sitesinden de izlenebilecek.

Günün Diğer Haberleri