TAİD’in ismi değişti

Ticari Araç İthalatçıları Derneği’nin (TAİD) yapılan olağanüstü genel kurulunda tüzük değişikliğine gidilerek ismi değiştirildi.

Dernekler - 10 yıl önce

Ticari Araç İthalatçıları Derneği’nin (TAİD) yapılan olağanüstü genel kurulunda tüzük değişikliğine gidilerek ismi değiştirildi. TAİD’in yeni ismini Ağır Ticari Araçlar Derneği . Ancak kısaltması ‘TAİD’ olarak kaldı.

Mayıs 2000‘de kurulan Ticari Araç İthalatçıları Derneği’nin (TAİD) olağan üstü genel kurulu üyelerinin katılıyla yapıldı. Genel kurulda derneğin ismi Ağır Ticari Araçlar Derneği olarak değiştirildi.

TAİD’in kurulduğu günden bugüne Türkiye’de karayolu yük ve yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Bahadır Özbayır, “Trafik, güvenlik, eğitim, teknolojik gelişim, araç üretim ve hizmet standartlarının yükseltilmesi ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi ana amacımız ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yaptık” .

Tüzük değişikliği ile birlikte TAİD’e ağır ticari araç, treyler ve üst yapı üreticileri ile ithalatçılarında üye olabileceğini dile getiren TAİD Başkanı Bahadır Özbayır, “Kurulduğundan bu yana geçen 10 yıla yakın süredir ticari araç sektörüne ithalat ve üretim bileşenleriyle entegre bir bakış açışı geliştiren TAİD, üyelerinin ithal ve yerli ürünleri ile ağır ticari araç pazarının ve ticari araçların ayrılmaz parçası olan treyler ve üst yapı pazarının %50’sini aşan çok önemli bir bölümünü temsil etmekte ğundan da hareketle faaliyet alanını ithal ve yerli ayrımı yapılmaksızın; Ağır Ticari Araçlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton ve üzeri ticari taşıt araçları ve bunların layıcısı treyler ve diğer üstyapılar) olarak değiştirmiş bulunmaktadır. Bu açılımıyla Ağır Ticari Araç Sektörünün Avrupa Birliği normları doğrultusunda gelişimine destek vermeyi amaçlayan TAİD’e tüzüğün gerekliliklerini yerine getiren tüm ağır ticari araç, treyler ve üst yapı üreticileri ile ithalatçıları / distribütörleri üye olabileceklerdir. Ağır Ticari Araçlar Derneği‘nin Türk Otomotiv ve taşımacılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlamasını ve bu vesile ile 2010 yılının ülkemiz ve sektörlerimiz için bir toparlanma yılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ağır Ticari Araçlar Derneği (TADİ)’in üyeleri ise şu firmalardan oluşuyor:
• Doğuş Otomotiv Servis Ve Ticaret A.Ş.
Scania (ticari araç ithalatı), Krone (treyler ithalatı ve üretimi), Meiller ( üst yapı ithalatı ve üretimi )
Enka Pazarlama İhracat İthalat A.Ş.
Schmitz/Cargobull (treyler ithalatı )
Iveco Araç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
(ticari araç ithalatı )
Koluman Motorlu Araçlar A.Ş.
Kögel Fahrzeugwerke AG (treyler ve üst yapı ithalatı ve üretimi)
Lohr-İstanbul Taşıt Araçları San. Tic. Ltd. Şti.
(treyler üretimi ve ithalatı)
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş.
(ticari araç ithalatı ve üretimi)
Mercedes-Benz Türk A.Ş.
(ticari araç ithalatı ve üretimi)
Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş.
Fruehauf (treyler ithalatı ve üretimi)
Renault Trucks Türkiye Ticaret A.Ş.
(ticari araç ithalatı ve üretimi )
Tırsan Treyler Sanayi, Ticaret ve Nakliyat A.Ş.
DAF (ticari araç ithalatı), Tırsan (treyler üretimi)
Volvo Otomotiv Türk Ltd. Şti.
(ticari araç ithalatı)

Günün Diğer Haberleri