Yakıtta yüzde 50 tasarruf

Sıvı enjeksiyonlu LPG sisteminin dünya devi Vialle LPi, Temsa ile Türkiye pazarında yerini aldı.

Otomotiv - 10 yıl önce

Sıvı enjeksiyonlu LPG sisteminin dünya devi Vialle LPi, Temsa ile Türkiye pazarında yerini aldı. Yüksek teknolojisi ile yakıtı sıvı halde gönderen Vialle LPi’nin, benzine göre araçlarda yüzde 50 tasarruf sağladığı bildirildi.

Türkiye genelindeki 10 yetkili satıcısının yanı sıra Temsa Global yetkili satıcıları aracılığıyla hizmet veren Vialle, 2010 senesinde yetkili satıcı sayısını artırarak LPG dönüşümü yaptırmak isteyen otomobil sahiplerinin yanında olmaya devam edecek.

Tüm araçlara, bir iş günü gibi kısa bir sürede kolayca uygulanan Vialle LPi dönüşüm sistemi, fiyat ve performans açısından da kullanıcılarına avantaj sağlıyor. Buharlı sistem LPG dönüşüm kitlerinde aracın benzin ile ürettiği güç düşerken, Vialle LPi’de aracın benzinle ürettiği güçten yüzde 3-5 oranında fazlası üretiliyor. Bu sayede normal buharlı tip LPG dönüşüm kitine oranla yüzde 10’a, benzinli bir araca göre yüzde 50’ye varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlıyor.

MOTORUN ÖMRÜNÜ KISALTMIYOR

LPG’li araçlarla ilgili kamuoyunda hakim olan “Motorun ömrünü kısaltıyor” inanışını da yıkmaya hazırlanan Vialle LPi’nin sahip ğu sıvı enjeksiyon sayesinde silindire yakıt püskürtülürken soğutma etkisi sağlanıyor. Yüksek basınçla püskürtülen LPG yakıtı, silindir içerisine girdiği , ortamdan sıcaklık alarak motoru soğutmaya başlıyor.

İleri teknolojiye sahip Vialle LPi’nin en önemli özelliklerden biri, motoru korumak, ayrıca motor sıcaklığı çok yükseldiğinde, soğutma sağlamak için kendiliğinden benzine geçmek. Üstelik bu geçişler, sürücü tarafından fark edilmiyor. Vialle LPi ile çalışan bir motorun ömrü, benzinli çalışmasındaki ömründen herhangi bir farklılık göstermediği gibi, yeni nesil Vialle LPi sistemleri, kullanıcılarına benzine göre de daha üstün özellikler sunuyor.

SİSMETMİN MALİYETİ 1250 EURO

İki yıl garantisi olan sistemin, 47 litreden başlayan 80 litreye kadar uzanan, silindirik, simit ve kaporta altı simit tank seçeneklerinden oluşan 30 farklı tank seçeneği mevcut. Sistemin 4 silindirli araçlar için tavsiye edilen fiyatı 1250 Euro+KDV, 6 silindirli araçlar için tavsiye edilen fiyatı 1500 Euro+KDV seçenekleriyle satışa sunuldu.

Günün Diğer Haberleri