Bir ülkeyle daha vize kalktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kamerun'da, Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya geldi.

Güncel Haber - 10 yıl önce

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kamerun'da, Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya geldi. Devlet başkanlarının görüşmesinin ardından iki ülke heyetlerinin katılımıyla Türkiye ile Kamerun arasında resmi pasaportlara karşılıklı vize muafiyeti getiren anlaşma ile tarım alanında teknik, bilimsel ve ekonomik iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Kamerun'da, Cumhurbaşkanı Paul Biya ile bir araya geldi. Gül ile Riya'nın baş başa görüşmesinin başlangıcında gazetecilerin görüntü almalarına izin verildi. Bu sırada Riya tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e Kamerun Devlet Nişanı takdim edildi.

Gül ile Biya'nın yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesinin ardından iki ülke heyetlerinin katılımıyla Türkiye ile Kamerun arasında resmi pasaportlara karşılıklı vize muafiyeti getiren anlaşma ile tarım alanında teknik, bilimsel ve ekonomik iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Kamerun'un da eklenmesiyle Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı 59'a yükseldi. Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle:

Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tanzanya, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.

Günün Diğer Haberleri