İpragaz, ExEnGaz’ın hisselerini aldı

İpragaz ve Altınbaş Holding güçlerini birleştirdi.

Güncel Haber - 10 yıl önce

İpragaz ve Altınbaş Holding güçlerini birleştirdi. “Ortak Enerjiyle Enerjide Ortaklık” söylemiyle yeni bir döneme imzasını atan İpragaz, Altınbaş Holding bünyesindeki ExEnGaz’ın hisselerini alarak, otogazda Türkiye’nin ilk üçüne girdi.

Otogaz kullanımının dünyada ilk kez benzin tüketiminin üzerine çıktığı Türkiye’de, otogaz istasyonun sayısını 931’e çıkartan İpragaz grubu, hedeflediği yıllık 250 bin ton otogaz LPG satış rakamına bir adım daha yaklaştı.

“Ortak Enerjiyle Enerjide Ortaklık” anlaşması Esma Sultan Yalısında düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıya katılan Altınbaş Holding Mali İşler Grup Başkanı Kaan Korkmaz ile İpragaz CEO’su Selim Şiper hazırlanan protokolü imzaladı. İmza töreninde Altınbaş Holding, Alpet, İpragaz ve Exengaz yöneticileri hazır bulundu.

İpragaz ve Alpet’in bundan böyle ExEngaz üzerinden ortak bir gelecek yaratarak, birbirlerine stratejik katkılar sağlayacağını belirten Selim Şiper, “Gaza gaz uzmanı, akaryakıta akaryakıt uzmanı vaziyet edecektir. Ticari akıllılık ve ileriyi görmenin de örneği olan ‘Ortak Enerjiyle Enerjide Ortaklık’ başta tüketiciler ve bayiler olmak üzere herkese hayırlı olsun” .

GELECEĞE DAMGA VURACAK

“ExEnGaz enerjisini İpragaz’dan, gücünü Alpet’ten alacak” diyen Şiper, şöyle konuştu; “Gelişen pazar şartlarında bir akaryakıt dağıtım şirketiyle daha yakın bir ilişkiye girmek 50 yıllık şirketimizin bu segmentte de hakkı olan pazar payını alabilmesi açısından çok önemliydi. Önümüzde yeni bir dönem başlayacak. İntifalar konusunda yeni bir düzenleme söz konusu. İşte bu noktada sektör dinamikleri bir kez daha geleceğe damga vurucu etkiye kavuşacak.

RUHEN ORTAKLIK

Altınbaş Holding’ e ait Alpet de bu dinamik ortamdan bu güne kadar yapmış ğu olumlu katkıların karşılığını alabilmek ve hedeflediği seviyeye erişebilmek için tüm enerjisiyle gayret sarf etmektedir ve üstün başarıya ulaşmaya adaydır. Geçmişte kısa da yaptıkları ve eriştiği yer; gelecekte olabileceği mertebelerin en iyi göstergesi ve ispatıdır, teminatıdır. Altınbaş Holding’in daha üç yıl evvel hayata geçirdiği LPG şirketi ExEngaz’ın, Alpet dağıtım ağında bugün gelmiş ğu seviye de gelecekte ortak enerjiyle nerelere gelinebileceğinin kanıtıdır. 2,5 yıl içerisinde ExEngaz 266 istasyona, 55.000 tonluk bir hacme ve 100 milyon TL’ye yaklaşan bir değere ulaşmıştır. 1 Nisan itibarıyla ExEngaz – Yıldırım Petrolcülük A.Ş.’nin hisseleri İpragaz tarafından bu değerler üzerinden devralınmıştır. Bu oluşum her ne kadar teknik olarak hisse devri olsa da esasen, ruhen bir ortaklıktır.”

STRATEJİK ORTAKLIK

Altınbaş Holding Mali İşler Grup Başkanı Kaan Korkmaz, bu işbirliği ile Altınbaş Holding Enerji grubunun orta vadeli büyüme planlarına önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Altınbaş Holding’in enerji, finans, mücevherat, lojistik, gayrimenkul, eğitim ve spor alanlarında bünyesinde barındırdığı 35 marka ile 3 kıtada faaliyet gösterdiğini belirten Korkmaz, takım ruhuna, insan kaynağına, değerlere, ortak hedeflere verdikleri değerlerle büyümeye tüm hızla devam etiklerini ifade etti.

Korkmaz, “Bu işbirliğinin grubumuzun büyüme planlarına yapacağı finansal katkının yanında, stratejik yönünü daha fazla önemsediğimizi de vurgulamak isterim. Bu proje ile her iki grup da Dağıtım Sektöründe önümüzdeki 20 yıllık süreçte yan yana duracağı partnerini seçmiş bulunuyor. İpragaz’ın sektörün duayenlerinden olması, konusundaki tecrübe ve uzmanlığı bizim tercihimizde önemli rol oynamıştır. Ancak, bizim açımızdan bir diğer önemli husus bu tip bir işbirliği için İpragaz’ın da Alpet’i tercih etmiş olmasıdır. Her iki grubun birbirini layan özellikleri nedeniyle getireceği sinerji etkisi, Alpet’in ve İpragaz’ın önümüzdeki dönemde çok daha hızlı ve sağlıklı bir büyümeyi birlikte gerçekleştireceğine dair inancımızı perçinlemektedir” .

Günün Diğer Haberleri