Türkiye’yi genç sürücü Oktay temsil edecek

Scania tarafından 18 ülkede organize edilen Genç Avrupalı TIR Sürücüsü 2010 yarışmasının Türkiye ayağı başarıyla tamamlandı.

Güncel Haber - 10 yıl önce

Scania tarafından 18 ülkede organize edilen Genç Avrupalı TIR Sürücüsü 2010 yarışmasının Türkiye ayağı başarıyla landı. Türkiye’den 1000 genç sürücünün başvurduğu yarışmanın elemeleri İzmit, Samsun, Adana ve İzmir’de yapıldı. Oktay Taş, İstanbul’da yapılan Türkiye finalinde 12 yarışmacıyı geride bırakarak, İsveç’de gerçekleştirilecek finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmalarda birinciliği elde eden Oktay Taş, 8-9 Ekim tarihleri arasında İsveç’de düzenlenecek finalde ödül olarak verilen yaklaşık yüz bin Euro değerindeki Scania Yeni R-serisi çekiciyi kazanmak için piste çıkacak. Türkiye finalinde Murat Akar ikinciliği elde ederken, Ahmet Balcı üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ödül törenine birincilik kupasını Taş’a veren Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Çağla Gül Şenkardeş, “Genç Avrupalı Tır Sürücüsü yarışması, Scania ve Doğuş otomotiv’in trafik güvenliği, güvenli sürüş ve eğitim konularına verdiği önem ve ortak vizyonun bir göstergesidir. Eylül ayı boyunca ülkemiz genelinde başvuran 1000 adet üzerindeki yarışmacı arasından testleri geçen ve 4 ayrı ilde yarışan yaklaşık 50 kişi arasından bugün Türkiye finalimizde en başarılı 3 sürücümüzü belirledik. Tüm dünya genelinde aynı hakemler eşliğinde, aynı ekipmalar ve kurallarla yapılan yarışma sonucunda dereceye giren sürücülerimiz aslında 45 bin an üzerindeki yarışmacı arasındaki en iyi sürücülerden biri. Biz Doğuş Otomotiv olarak yarışmaya katılan tüm adaylara verdiğimiz eğitim ile önemli bir sorumluluğa destek verdiğimize inanıyoruz Bugün İsveç’te büyük finale gitmeye hak kazanan Oktay Taş, Türk sürücülerinin, evrensel sürüş uygulamaları konusundaki başarılarını da sergileyecektir. Kendisine İsveç’te başarılar dilerim” .

Genç Avrupalı Tır Sürücüsü 2010 Türkiye finalinde, ikincilik ödülünü Murat Akar’a Scania İsveç İletişim Koordinatörü Conny Hetting, üçüncü Ahmet Balcı’ya ise kupasını İstanbul ve Adana Scania Aykan Motor Marka müdürü Halil Şehidoğlu verdi.

Yarışmalar; teorik test, ekonomik sürüş ve manevra yeteneğinin değerlendirileceği üç ayrı etapta yapılıyor. Yarışmanın ilk etabı olan teorik testte adaylara trafik kuralları, güvenli ve ekonomik kullanım, ağır ticari araç teknolojisi ve yol güvenliği ile ilgili sorular soruldu. Başarılı olan adaylar bölgesel elemelerde yarışmaya hak kazandı. Bölgesel elemelere katılan yarışmacılara ilk olarak güvenli sürüş semineri verilirken, bu seminerin ardından araçları kullanarak devam ettikleri ekonomik sürüş testi ve manevra testi takip etti.
www.ulasimgazetesi.com




Günün Diğer Haberleri