Ulaşım anayasası’na halk da dahil edildi

Bursa’da yıllardır konuşulan ancak gerçekleştirilemeyen ‘Ulaşım Ana Planı’nı hayata geçiriliyor.

Güncel Haber - 10 yıl önce

Bursa’da yıllardır konuşulan ancak gerçekleştirilemeyen ‘Ulaşım Ana Planı’nı hayata geçiriliyor. Konunun uzmanı Alman Dr. Brenner firması ile çalışmalara başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan yapılacak anketlerle vatandaşların da görüşlerine başvuracak. Anketle 55 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında 70 kavşak ve 66 ana caddede kameralarla araç sayımı yapacak.

Bursa’ya kazandırılacak önemli hizmetlerin ında konunun uzmanı firmalarla çalışan Büyükşehir Belediyesi, Alman Dr. Brenner firmasıyla birlikte hazırlanan Ulaşım Master Planı’na vatandaşları da dahil ediyor.

Bursa’nın sorunlarını en iyi bu kentte yaşayan insanların bileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezi nüfusu 2 milyonu aşan Bursa’da ulaşıma köklü bir çözüm getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Dr. Brenner Firması, İTÜ ve Büyükşehir Belediyesi uzmanlarının konu üzerinde titizlikle çalıştığını hatırlatan Başkan Altepe, “Yapacağımız anketle vatandaşların kapılarını tek tek çalıp, günlük hayatta trafikte yaşadıkları sorunları belirleyeceğiz. Onların kent içi ulaşımla ilgili taleplerini alacağız. Anket çalışmasıyla 55 bin kişi, 14 bin hane ve 20 bin araç sürücüsüne ulaşmayı planlıyoruz” .

Ulaşımda 2030 yılını hedef alan planlamada öncelikle mevcut durumu ortaya koyacaklarını dile getiren Başkan Altepe, bu çalışmalar kapsamında 70 kavşak ve 66 ana caddede kameralarla araç sayımı yapılacağını vurguladı. Buna göre kavşak ve caddelerde araç yoğunluğunun tespit edileceğini ifade eden Başkan Altepe, bu çalışmaların Ulaşım Master Planı’nda sağlıklı adımlar atılması için önemli bir altyapı oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, anket için kapıları çalınan vatandaşlardan da konunun hassasiyetini bilerek, cevapları büyük bir dikkat ve özenle vermelerini istedi. Öte yandan geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalayan Alman Dr.Brenner firmasının yetkilileri de Bursa’daki çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Ulaşım Daire Başkanlığı bürokratlarının katıldığı toplantıda firma yetkilileri yapılacak çalışmaları masaya yatırdı.

Günün Diğer Haberleri