Mitsubishi, enerjisi ile Autoshow’da

Mitsubishi Motors, crossover segmentindeki güçlü temsilcisi ASX’in lansmanını da gerçekleştirdiği İstanbul Autoshow 2010’da, otomotiv tutkunlarını %100 elektrikli aracı i-MiEV’in de aralarında bulunduğu heyecan verici modelleri ile büyüledi.

Otomotiv - 10 yıl önce

Mitsubishi Motors, crossover segmentindeki güçlü temsilcisi ASX’in lansmanını da gerçekleştirdiği İstanbul Autoshow 2010’da, otomotiv tutkunlarını %100 elektrikli aracı i-MiEV’in de aralarında bulunduğu heyecan verici modelleri ile büyüledi.

Mitsubishi Motors, İstanbul Autoshow 2010’da, crossover segmentindeki yeni aracı ASX’in lansmanını gerçekleştirirken yüzde yüz elektrikli aracı i-MiEV, Lancer, Colt, Pajero ve L200 modellerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Mitsubishi Motors, “sürdürülebilir dünyada sürüş keyfi” konsepti “Drive@earth” çerçevesinde; çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik düşüncesi ile üretip satışa sunduğu araçlarını İstanbul Autoshow 2010’da sergiledi. Mitsubishi, inovatif çalışmaları sonucu ortaya çıkardığı, karbondioksit salınımını ve yakıt tüketimini minimuma indiren “ClearTec” teknolojisi ile gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanılır bir dünya bırakma vizyonunu fuar süresince ziyaretçilerle paylaşıyor. Bu teknolojiyi kompakt crossover segmentine yeni bir soluk getiren ASX ve yakıt tasarrufu konusunda sınıfının lideri Colt ile gözler önüne serdi.

Temsa Global Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Yusuf Soner “İstanbul Autoshow, tüketiciyi tetikleyerek otomotiv endüstrisinin devinim kazanması için büyük bir önem taşıyor. Markamıza yeni bir soluk kazandıracak compact crossover ASX’in lansmanını gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz. Ayrıca yüzde yüz elektrikli araçlar arasında ilk seri üretime geçen geleceğin öncüsü Mitsubishi i-Miev’i standımızda sergilemekten mutluyuz. Mitsubishi Motors bundan böyle binek otomobil alanında daha atak bir oyuncu olacak” .

ASX İLE YOKUŞLAR SİZİN İÇİN DÜZ YOL

Mitsubishi Motors’un, güvenlik, performans ve çevreye duyarlılığı tek bir bünyede birleştirdiği 5 kişilik yeni kompakt crossover’ı ASX, görücüye çıktığı Autoshow 2010’a ziyaretçilerin gösterdiği yoğun ilgi ile damgasını vurdu.

“ClearTec” teknolojisine sahip ASX'te sunulan “Auto Stop&Go” özelliği yoğun trafikte beklerken veya kırmızı ışıkta durulduğunda motoru otomatik olarak durduruyor ve bu sayede yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor. Auto Stop&Go yakıt sarfiyatının yanı sıra karbondioksit salınımını da minimuma indirerek sürdürülebilirbir gelecek için çevreye katkı sağlıyor. ASX'i rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği ise yokuşlarda aracın geri kaymasını engelleyerek yeniden sürüşe kolaylıkla geçilmesini sağlayan Yokuş Kalkış Destek Sistemi (Hill Start Assist). Yokuş Kalkış Destek sistemi sayesinde sürücü ayağını fren pedalından çektikten sonra kalkış için 2 saniyelik bir süreye sahip oluyor.

Aynı da sağladığı üstün donanım seviyesi ile segmentine yeni bir soluk katacak olan ASX; 7 hava yastığı, virajlarda savrulmayı engelleyen ASTC (Aktif Stabilite Çekiş Kontrolü), acil durum stop sinyal sistemi (ESS) ve hız sabitleyici (cruise control) ile güvenlik konusunda da iddiasını ortaya koyuyor. 442 Litrelik bagaj hacmi ile her türlü ihtiyaç için farklı kullanım seçenekleri sunan ASX, kullanıcısına maksimum konfor alanı yaratıyor.

HAYALİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ ARAÇ

Mitsubishi Motors yüzde yüz elektrikli otomobili i-MiEV ile Autoshow 2010 ziyaretçilerinin gözlerini kamaştırdı. Sıfır karbondioksit salınım oranı ile gerçek bir çevreci olan i-MiEV, 220 Volt şebeke cereyanı ile topraklı prizden ortalama 7 saatte veya 330 Volt quick charger istasyonlarından yarım saatte %80’ini şarj edilebiliyor. Japonya’da Temmuz 2009’da satışa sunulan ve dünyada satışa çıkan ilk elektrikli otomobil olma özelliği taşıyan i-MiEV, geleceğin otomobillerine ışık tutuyor.

SEGMENT LİDERİ COLT MT

Mitsubishi Motors’un en genç üyesi Colt ve üç kapılı versiyonu CZ3, özel stili ve kompakt boyutları ile ziyaretçilerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Kırmızı ışıkta bekleyen otomobilin motorunu durdurarak yakıt sarfiyatını minimuma indiren çevreci Auto Stop & Go donanımına sahip Yeni Mitsubishi Colt MT Cleartec, düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı ile segmentinin lideri durumunda. Mitsubishi Colt Cleartec 100 kilometrede 5.0 litrelik yakıt tüketimi ile İstanbul Autoshow 2010’da dizelleri bile kıskandırıyor. Darbelere karşı güçlendirilmiş gövde yapısı, geniş iç hacmi ve sunduğu müthiş torkun yanında 1.3 hacim ve 95 beygirlik motoruyla da her koşulda yüksek performans sunuyor.

LANCER’DAN YENİ MOTOR

Autoshow 2010’da Mitsubishi, Lancer Sedan 1.6 Invite MT, Lancer CVT 1.8 L, ve Lancer Evolution’u sergiliyor. Mitsubishi Lancer’lar tasarımlarındaki keskin çizgileri, güçlü ve atik yapılarıyla fuar ziyaretçilerinin ilgisini üzerine çekmeye devam ediyor. Motor ve egzoz sistemi değişiklikleri ile 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi 6.1’den 5.8 litreye inen; gücü 109 beygirden 117 beygire, ve torku da 143 Nm’den 154 Nm’ye çıkan Lancer 1.6 Invite MT, ziyaretçilerin kalbini kazanacak. Otomobil severlerin performans simgesi Lancer Evolution, 295 beygirlik güce ve 366 Nm torka sahip MIVEC motoruyla, İstanbul Autoshow 2010’da ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

L200, AUTOSHOW 2010’DA RAKİPLERİNDEN SIYRILDI

Konfor, güvenlik ve gücü bir arada sunan sınıf lideri özelliklere sahip Mitsubishi L200, çekici görünümü ve artan konforu ile şehir içi kullanımda da bir devrim yaratıyor. Direksiyondan kumandalı müzik sistemi, Cruise control (hız sabitleme sistemi),yağmur ve far sensörü, AUX-in girişi ve sınıfında tek elektrikli 5. cam donanım özellikleriyle diğer araçların arasından sıyrılarak ziyaretçilere farkını gösteriyor.

Güçlü krom ön ızgara, yenilenen halojen tipi farları, gümüş alt koruma plakası ve şık çehresi ile Yeni Mitsubishi L200 kça dikkat çekici. Geniş tip orta konsolu ile daha konforlu hale gelen L200’ün, 4x4 Intense ve Instyle modellerinde Super SELECT 4x4 dört kademeli sürüş sistemi bulunuyor. Yeni L200’de bulunan ASTC (Aktif Stabilite Çekiş Kontrolü) güvenlik sistemi, hem aracın virajlarda savrulmasını engelliyor, hem de patinaja düşmesini engelleyerek çekişi arttırıyor.

"DAKAR EFSANESİ" PAJERO

Mitsubishi’nin ileri derecede 4x4 deneyimi, mükemmel arazi yeteneği, tasarım ve konfor üstünlükleriyle birleştirdiği 13 kez Dakar Şampiyonu Pajero, otomotiv tutkunları tarafından Autoshow 2010’da şampiyona yakışan ilgiyi görmek için hazır.

Günün Diğer Haberleri