Dizel motorlar liderliğini koruyacak

Iveco’nun yeni CEO’su Alfredo Altavilla Brüksel’de düzenlenen 2010 Avrupa Lojistik Zirvesine katıldı.

Lojistik - 10 yıl önce

Iveco’nun yeni CEO’su Alfredo Altavilla Brüksel’de düzenlenen 2010 Avrupa Lojistik Zirvesine katıldı. Taşımacılık ve Avrupa lojistik endüstrisinin geleceği konulu Zirve, Deutsche Post DHL, Carrefour, Michelin, SAP ve diğer önde gelen şirketlerle birlikte Iveco tarafından kurulan AEL (Avrupa Lojistik İttifakı) tarafından organize edildi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Nakliye ve Taşımacılık Komisyonu Üyesi, Siim Kallas ve Deutsche Post DHL CEO'su Frank Appel da zirveye katılanlar arasındaydı. Alfredo Altavilla sürdürülebilir lojistik sisteminin desteklenmesinde teknolojinin rolü konulu oturumda söz aldı.

Iveco’nun CEO’su yapmış ğu açıklamada Dizel motorların, doğal gaz, elektrik ve hibrid sistemleri (elektrikli dizel) gibi alternatif çözümlerle kademeli olarak bir araya gelse bile Avrupa karayolu taşımacılığında lider rolünü sürdürmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Alfredo Altavilla, “Son yıllarda, otomotiv endüstrisi bağlayıcı nitelikteki Avrupa emisyon limitleri ile uyum sağlama ve aynı da ikinci nesil yenilenebilir yakıtların geliştirilmesinde köklü yatırımlar yapdı. Yapılan bu yatırımlara rağmen, hava kalitesinin iyileşmesi konusunda umulan gelişme halen trafikte bulunan demode araçlardan ötürü yetersiz kalmıştır. Dolayısıyla karayolu taşımacılığındaki kirletici maddeler ve CO2 emisyonlarının tatminkâr düzeyde azaltılması amacı ile trafikteki araçların yenilenmesi için uygun politikaların hayata geçirilmesi gerekmektedir” .

“3.5 ton’a kadar olan hafif ticari araçların CO2 emisyonları ile ilgili olarak, Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi tarafından öngörülen uzun vadeli 140 g/km’lik hedef pazar tarafından karşılanabilecek bir maliyet olmayıp bu bağlamda tasarımcılar tarafından önerilen hedef ise 160 g/km’dir” diyen Alfredo Altavilla, şöyle konuştu:

“Toplam ağırlığı 3.5 t’dan fazla olan taşıtlar için, yakıt tüketimi ve bunun sonucu olarak CO2 emisyonları taşımacılık operatörleri için en yüksek önceliğe sahip unsurlardır ve taşıt satın alırken karar vermede belirleyici faktördür. Dolayısıyla, bu sektörde yetkililerin uygulamak istediği tedbirler, pazardaki rekabetin güçlendirilmesi ve bunun sekteye uğratılmaması ile ilgili olmalıdır. Her halükarda, taşıt verimliliğinin, kurumsal uygulama ve misyonlarında değerlendirilmesindeki tek makul çözüm litre/ton. km olarak yakıt tüketimlerini öngören bir simülasyon aracı geliştirmektedir ( gram/km. olarak CO2 emisyonlarına karşılık gelen). Üreticiler uzun süredir bu proje üzerinde çalışmaktadır.”

Alfredo Altavilla, Iveco’nun sürdürülebilir ve çevre dostu taşımacılığa olan bağlılığını bir kez daha yineledi. Ekoloji ve ekonomi, şirketin stratejik seçimlerini yönlendiren hayati önemdeki faktörlerdir.

Günün Diğer Haberleri