Alışan’ın filosuna ilk Scania’lar girdi

Lojistik ve nakliye sektörünün önde gelen firmalarından Alışan Lojistik, araç yatırımlarında ilk defa Scania’yı tercih etti.

Teslimatlar - 10 yıl önce

Lojistik ve nakliye sektörünün önde gelen firmalarından Alışan Lojistik, araç yatırımlarında ilk defa Scania’yı tercih etti. Firma ilk etapta Scania’dan 21 adet çeki alarak 400 adetlik araç folusun güçlendirdi.

Sektörde 25’inci yılını kutlayan Alışan Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, lojistik sektörünün hızla büyüdüğünü ve müşterilerine anında cevap verebilmek için araç ve depo yatırımlarına 2011 yılında daha da ağırlık vereceklerini açıkladı.

Scania tarafından Alışan Lojistik’e satışı yapılan 21 adet Scania G 420 CA4X2HSA normal kabin Euro 4 çekici, firmanın Gebze Muallimköy Garaj Tesisleri’nde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Yönetim Kurulu Üyesi Yonca Alışan Mengi, Satınalma Direktörü Ayhan Öztekin, Scania Pazarlama Müdürü Suna Türk, Scania Türkiye Finans A.Ş. Genel Müdürü Pierre de Bantel ve firmanın personeli katıldı.

Araç filolarına Scania marka çekicileri ilk defa dahil ettiklerini dile getiren Damla Alışan, “Alışan Lojistik, her dönemde yatırım yaparak emin adımlarla büyüyen bir firmadır. Teslim aldığımız Scania araçların yatırımları önceden plandı ve bugünde teslimatı gerçekleştiriliyor. Filomuza ilk Scania araçları dahil ediyoruz. Scania’yı tercih etmemizdeki en önemli etken, yaptığımız araştırma sonucunda; araçların işletmeye sağladığı ekonomik boyutunun yanında satış sonrası hizmetleri . Ayrıca 2011 yılında da yine 40 adetlik araç ve depo yatırımı planlıyoruz” .

“Yatırım yapan kişi, yatırımın güçlüğünü her için bilir” diyen Damla Alışan, dünya genelinde yaşanan global kriz ortamında bile yatırım yapmaktan hiç bir korkmadıklarını dile getirdi. Alışan, “Türkiye’nin nitelikli yatırımlara ihtiyacı vardır. Toplamda 110 bin palet kapasiteli tesisleri ile entegre lojistik hizmeti veren Alışan Lojistik, 2011 yılı içerisinde de global pazar ihtiyaçları doğrultusunda hızlı davranarak, filosunda yenileme ve modernizasyon yapmış ğu gibi bu yenileme çalışmalarına devam etme konusunda da kararlı bir politika içerisinr. 2009 yılını 106 Milyon USD ciro ile bitiren Alışan Grup, 2010 yılını bir önceki seneye kıyasla yüzde 25 büyüme ile kapatmayı ve filosuna kattığı 21 adet Scania G 420 CA4X2HSA normal kabin Euro 4 çekici ile iş gücü hacmini önemli ölçüde arttırmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

3 BİN ARAÇA FİNANS DESTEĞİ

Alışan Lojistik ile çalışmaktan mutlu klarını dile getiren Scania Türkiye Finans A.Ş. Genel Müdürü Pierre de Bantel, bu işbirliğinin uzun vadeli olmasını amaçladıklarının altını çizdi.

Türkiye’de son 5 yıl içerisinde 3 bin araca finansman desteği sağladıklarını açıklayan Bantel, “3 bin araç Scania finans tarafından finanse edildi. Dünya geneline baktığımız da ise karayolunda ilerleyen her 3 araçtan 1’i yine tarafımızdan finanse edilmiştir. Türkiye de ise son 5 yılda Scania Finans tarafından finanse edilen araçların oranı ise yüzde 27’dir. Scania Finans olarak her müşterilerimizin yanındayız ve onlara her doğru çözümü uygun koşullarla sunmaktayız” .

Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Suna Türk ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Scania olarak özellikle uluslararası taşımacılık faaliyeti gösteren firmalarımızın rekabet gücünü artırarak, sektörümüzün global anlamda başarılı olmasını istiyoruz. Alışan Grup’la bugün başlayan birlikteliğimizin artarak devam etmesi arzusundayız. Scania, ağır vasıta sektöründe, 2010 yılının ilk 9 ayında en çok satan ilk 3 markasından bir tanesidir. Başarılarımızın ardında, müşterilerine ve sektörün ihtiyaçlarına olan duyarlılığı bulunmaktadır.”

Günün Diğer Haberleri