Cumhurbaşkanı, Temsa’yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Temsa Global Adana fabrikasını ziyaret etti.

Güncel Haber - 10 yıl önce

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Temsa Global Adana fabrikasını ziyaret etti. Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü’den üretilen araçlar ile ilgili bilgi aldı. Gezinin ardından Temsa yetkilileri, Abdullah Gül’e uluslararası bir marka olan Temsa logosunu hediye ettiler.

Yılda tek vardiyada 3.000 adet otobüs ve midibüs üretim kapasitesine sahip olan Temsa Global Adana Üretim Tesisleri, Türkiye pazarına yönelik olarak Diamond, Safir şehirlerarası yolcu otobüsü, küçük otobüs Powerbus ve Prestij midibüs üretimini gerçekleştiriyor. Şehir içi yeni nesil toplu taşımacılıkta Avenue ve Prestij City üretiliyor. Avrupa pazarına yönelik olarak da, değişik motor ve yürüyen aksam kullanarak, esnek üretim anlayışı doğrultusunda, özgün tasarımıyla kendi geliştirdiği Diamond, Safari, Tourmalin ve Opalin modeli otobüs ve midibüs üretimi gerçekleştiriliyor.

Bütünüyle Türk mühendislerinin tasarlayıp geliştirdiği araçlarla Adana ve çevre iller için büyük bir istihdam sağlayan Temsa Global Adana Üretim Tesisleri hakkında Abdullah Gül; “Türkiye'nin otobüs sektöründe önemli bir potansiyeli ğu bir gerçek. Otobüs segmentindeki gelişimin sürmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temsa gibi Türk emeğinin değerini bilen ve sağladığı katma değer ile dünya standartlarında ürünler ortaya koyan firmalar ile otomotiv sanayimiz daha da gelişecektir. Tüm belediyelerin uluslararası rekabet gücü olan yerli tasarım ve yerli işgücü ile üretilen Türk malı otobüslerden alması gerekmektedir. Toplu taşımacılık belediye başkanlarının önceliği olmalı, filoların eskiyenleri yenilenmelidir. Türkiye’nin kapasiteleri altında çalışan fabrikaları drma gücü vardır. Kapasitelerini drmakta belediyeler, kamu görevlileri ve bütün ilgililere görev düşmektedir”.

Temsa CEO’su Tamer Ünlü ise şöyle konuştu: “Değerli Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün Temsa Adana fabrikamızı ziyaret etmesi bizler için büyük bir gurur. Ziyareti sırasında Avrupa’nın otobüs üretim üssü olan Türkiye’de yerli üretime verdiği destek için şimdiden teşekkür ediyoruz. Temsa çalışanları olarak ülkemize Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde uluslararası bir Türk markası olan Temsa markasının logosunu armağan ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Temsa'nın Adana fabrikasında ürettiği yeni nesil toplu taşıma aracı Avenue model otobüsü de inceledi.

Günün Diğer Haberleri