Gürsel, milli markaya adeta çam dikti

Öğrenci ve servis taşımacılının lider firmalarından Gürsel Turizm, yeni araç alımında tercihini Temsa’dan yana kullanarak 10 adet Prestij otobüs teslim aldı.

Teslimatlar - 10 yıl önce

Öğrenci ve servis taşımacılının lider firmalarından Gürsel Turizm, yeni araç alımında tercihini Temsa’dan yana kullanarak 10 adet Prestij otobüs teslim aldı. Bu teslimat ile Gürsel Turizm’in 2010 ve 2011 yılı filo yenileme çalışmalarını ladığı bildirildi.

2010 yılında yatırım programının 5 milyon Euro olarak belirlendiğini açıklayan Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz, şuana kadar bu bütçenin 4 milyon 600 bin Euro’luk kısmının harcandığını ve bunun karşılığında 11 adet otobüs ile 35 adet 27 kişilik küçük otobüs alımını gerçekleştiğini söyledi.

Temsa Global tarafından Gürsel Turizm’e satışı yapılan 10 adet Prestij otobüs, Altunizade yerleşkesinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz, Genel Müdür Banu Birant, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Koçyiğit ve araç kaptanları katıldı. Törende Temsa Global’den ise Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan ve Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ da hazır bulundu. Yeni araçların anahtarlarını teslim alan Genel Müdür Banu Birant, “bu araçların gerçek sahibi kaptanlarımızdır. Dolayısıyla bu anahtarda onlarındır” diyerek anahtarı kaptanlara teslim etti.

UZUN SOLUKLU İŞBİRLİĞİ

Temsa Global ile Gürsel Turizm’in uzun yıllardır işbirliği içinde ğunu dile getiren Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan, “Sektörde hem kurumsallaşma adına hem de kaliteli hizmet adına örnek firmalardan birisi olan Gürsel Turizm, tercihini bir kez daha Temsa Prestij otobüsten yana kullandı. Gürsel Turizm ile işbirliğimiz uzun yıllara dayanıyor. Gürsel’le işbirliği içinde olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz” .

HER BİR ARAÇ, 21 ÇAM!!!

Gürsel Turizm’in çevreye çok büyük önem verdiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz, “Temsa ile olan bu işbirliğimizde çevreyi de ön planda tuttuk. Buradaki 10 tane araç, esasında 210 tane çam ağacına eşit. Malum araçlar Euro 2’den Euro4’e geçerken ciddi şekilde egzoz emisyonunda daha az salınım yapmaya başladı. Bizde oturduk Temsa yetkilileri ile çalıştık ve çevreye ne kadar katkımız diye baktık. Sonuçta her bir araç 21 tane çam ağacının yaptığı görevi görüyor. Yani eski arabalara nazaran yeni araçta her bir araba 21 tane çam ağacının yaptığı göreve eşit. Bu araçlar aynı da nitelikli çam ağacıdır öyle ufak çam ağacı değil. Her biri 25 yıllık çam ağacının yaptığı görevi görüyorlar. Burada 10 tane araba var toplamda 210 tane çam ağacı dikmiş gibi oluyoruz. 2010 da ve 2011’in başında 11 tane otobüs ve 35 tane de 27 koltuk kapasiteli küçük otobüs satın aldık. 4 milyon 600 bin Euro’luk bir yatırım yaptık. Bu yatırımlarımızın en büyük amacı filomuzu yenilemek artı çevreci yaklaşımlarımızı daha da ön planda tutmaktı. Bu yatırımın sonucunda 1000 tane çam ağacı dikmiş gibi k. Vatanımıza milletimize hayırlı-uğurlu olsun” .

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Çevre dostu araçlara yatırım yapan firmaların devlet tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Gündüz, “Burada devletten de bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü çevreyi az kirletenin desteklenmesi gerekir. Malum ülkemizdeki sistemde motor hacmine göre vergi alınıyor. Bunun daha da düşürülüp, çevreyi az kirleten araçlardan daha az motorlu taşıtlar vergisi alınması ve bizim gibi yatırımcıların desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

TEMSA, OTOKAR, ISUZU ORTAK PROJEDE BİRLEŞMELİ

Türk otomotiv sektörünün dünya pazarında daha da rekabetçi olabilmesi için 3 üretici firmanın ortak projede birleşmesini talep eden Hürer Gündüz, şöyle konuştu: “Temsa bizim gururumuz ve bir sözümde Temsa’yadır. Fiat ve Peugeot 18 kişilik modellerinde ortak projeler geliştirdi. Bizim markalarımız olan Otokar, Isuzu ve Temsa’da rekabeti bir kenara bırakarak ortak projede birleşip, PSA gibi çalışmalar yapmasını arzuluyorum. Bu 3’ünün birleşerek bizim gurubumuz olan bu segmentte yeni bir araç üretmelerini istiyoruz. Bu segmentte 3’ünün birleşmesiyle geliştirilen projede maliyetlerinde düşeceğine inanıyorum. Bu şekilde de dünyada daha rekabetçi olacağız. Nasıl Fransız – İtalyan markaları Fiat ve Peugeot ortak projede birleştilerse, Temsa, Otokar, Isuzu’da aynı şekilde birleşerek ortak proje çıkarsınlar.”

ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz’ün bu açıklaması üzerine Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan ise “Bunun bir çalışması yapılır. Fizibilite çalışması yapılmadan önce bir şey söylemek çok zor ama buda bir öneridir. Özellikle kıymetli bir müşteriden, sektörde örnek olan bir firmadan gelen öneridir. Tabi ki ciddiye alarak değerlendirilecektir” yorumunu yaptı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com

Günün Diğer Haberleri