Iveco, Euro VI’ya hazır!

Iveco ve FPT Industrial; ağır yük kamyonları ve otobüsleri için iki yeni Cursor ve Tector motor sınıflarında uygulanacak olan benzersiz SCR Teknolojisi (Seçimli Katalitik İndirgeme) ile, yeni Euro VI standartlarını karşılamaya hazır olduklarını bildirdiler.

Teslimatlar - 10 yıl önce

Iveco ve FPT Industrial; ağır yük kamyonları ve otobüsleri için iki yeni Cursor ve Tector motor sınıflarında uygulanacak olan benzersiz SCR Teknolojisi (Seçimli Katalitik İndirgeme) ile, yeni Euro VI standartlarını karşılamaya hazır klarını bildirdiler.

FPT Industrial CEO’su Giovanni Bartoli şu açıklamada bulundu: “Faaliyetimiz sürekli olarak müşteri verimliliğini artırmayı ve salınımı azaltmayı amaçlamaktadır. Bu nedenledir ki; bu hedefe ulaşmamıza olanak veren her çözümü, her yolu göz önünde bulunduruyoruz. Aslında ‘Sadece SCR’ yaklaşımı, gittikçe artan taleplerde bulunan pazarın ihtiyaçlarını karşılama konusundaki teknolojik liderliğimizin ve yükümlülüğümüzün bir kanıtıdır.”

Iveco CEO’su Alfredo Altavilla ise. “Euro VI motor teknoloji stratejisini ilk defa Nisan 2010’da, Turin’deki Analist ve Yatırımcı günlük toplantısında açıklayan bizdik. O , Euro VI standartlarını, Egzoz Gazı Çevrimi olmadan karşılayacağımızı söylemiştim. EGR, bir teknoloji olarak ulaşım sektöründe yerini almıştır ancak kendi ömürleri süresince bir milyon kilometreden fazlasını ciddi derecede aşan ağır ticari araçlar için, yakıt tüketimini ve ek işletme maliyetlerini en aza indirgeyen teknoloji, doğru bir teknik seçimdir. FPT Industrial’in ‘Sadece SCR’ Egzoz Tamamlayıcı Bakımı, bu önemli ihtiyacı karşılamaktadır. Euro VI araçlarının daha pahalı olacağı açıktır. Teknolojinin bir bedeli ve bir değeri vardır. Müşterilerimiz istediklerinde, onlara uygun donanıma sahip araçlar sunacağız” açıklamasında bulundu.

YENİ EURO VI PLANI

Avrupa’da 1 Ocak 2014 kayıtlı tüm yeni ağır ticari araç ve otobüslere uygulanması planlanan yeni Euro VI egzoz salınımı düzenlemeleri, uygun egzoz borusu emisyonu ve diğer işlemsel hususlarda belirgin azalma sunmakla birlikte, özellikle aşağıdakileri de içermektedir:
• Soğuk çalışma ve normal çalışma sıcaklığı bileşenlerini de içeren dünya genelindeki yeni, Geçici ve Kalıcı Hal Test Çevrimi. Geçici çevrim; soğuk motorun kullanıldığı bir bölüm ve sabit dinlenme süresini izleyen ikinci bir bölüm olmak üzere iki bölümden oluşacaktır.

• Euro V ile karşılaştırıldığında, %80’a kadar azalmış NOx salınımı,
• Euro V ile karşılaştırıldığında, %66’ya kadar PM (parçacıklı madde) kütle azaltımı ve toplamda % 95 oranında parçacıklı madde azaltımı ile sonuçlanacak olan partikül sayı limitinin ayrıntılı sunumu,

• Amonyak salınım limitinin sunulması,
• Kapalı bir sistem kullanılmıyorsa, krank “case” salınımının da dahil edilmesi,
• En büyük araçlar için 7 yıla ya da 700.000 km’ye kadar, gelişmiş emisyon dayanıklılık gereklilikleri,
•Gelişmiş ‘Göstergeden Arıza Teşhisi’ sistem uygulaması.
Euro VI düzenlemelerinin piyasaya tanıtılması; motor sertifikasyonu için ilk defa bir WHTC kullanılmasından dolayı, dünya emisyon standartlarının gelişmesinde bir kilometre taşı oluşturur.

Günün Diğer Haberleri