Otokar, Kent’i uzatıyor!

Türk otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Otokar’ın, kentiçi toplu taşımacılık sektörüne yönelik geliştirdiği 12 metrelik aracı Kent’in metrobus versiyonu noktasında çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Otomotiv - 10 yıl önce

Türk otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Otokar’ın, kentiçi toplu taşımacılık sektörüne yönelik geliştirdiği 12 metrelik aracı Kent’in metrobus versiyonu noktasında çalışmalar yaptığı öğrenildi. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İETT başta olmak üzere Türkiye genelindeki belediyelerden yüksek kapasiteli körüklü veya normal kapasiteli körüklü araçlara talep olması durumunda, bu talebi karşılayabileceklerini açıkladı.

Bir aracın tasarlama süresinin 3-4 senelik bir süreç ğunu dile getiren Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Bizde hiçbir Ar-Ge durmaz. Ar-Ge bir şeyler yapar ve rafa kaldırır, gerektiğinde de raftan indirir ve üretime geçeriz” .

Özellikle İETT’nin metrobüs projelerini yakından takip ettiklerini açıklayan Basri Akgül, “Bu konuda görüştüğümüz yerler var. Onların planları ve projeleriyle yakından görüşüyoruz. Henüz metrobus ile ilgili bir talep gelmedi. Onunla ilgili bir takım çalışmalar ğunu bizde duyuyoruz. Ama bu işin gerçekleşmesi durumunda tabi ki bizde oradaki yerimizi alacağız” diye konuştu.

Otokar’ın kentiçi toplu taşımacılık pazarında son 9 yılda büyük mesafeler kat ettiğinin altını çizen Akgül, şöyle konuştu: “Son 9 yılda Otokar, minibüsten 12 metrelik araca kadar geldi. Otokar gidebildiği yere kadar gidecek bilgi birikimine, Ar-Ge’ye ve kapasiteye sahiptir. Her şey taleple alakalıdır. Talep gelmesi durumunda tabi ki o sektöre de araç yapmaya hazırız. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı ladık. Talebe göre Kent modelimizin yüksek kapasiteli körüklü veya normal kapasiteli körüklü versiyonunu yapacağız.”

Günün Diğer Haberleri