1 milyon km motor güvencesi!

Ticari araç üreticisi Iveco, Daily ailesini güçlendirmeye devam ediyor.

Otomotiv - 10 yıl önce

Ticari araç üreticisi Iveco, Daily ailesini güçlendirmeye devam ediyor. Iveco, 160’dan fazla ülkede satışı yapılan Daily modelini, Euro 5 normlarında üstün güvenlik özellikleriyle günümüz teknolojisine uyarlayarak Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sundu. Iveco Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, 2012 yılında toplam 4 bin adet Super Daily satışı planladıklarını açıkladı. Daily Ürün Müdürü Suha Yılmaz ise yeni araç için özel motor geliştirdiklerini dile getirerek, “Bakımların düzenli yapılması durumunda motor ömrü 1 milyon km’yi geçmektedir” .

Iveco Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, Daily ürün Müdürü Suha Yılmaz ve Genel Müdür Yardımcıları Tansu Giz, Koray Kurşunoğlu, Yusuf Teoman, Giampaolo Cameli, Fabrizio Dessy’de hazır bulunduğu toplantıda Spuer Daily ailesinin 3,5 ve 7 ton versiyonlarını basına tanıttı.

Türk filo müşterilerinin Daily araca olan ilgisinin kendilerini son derece mutlu ettiğini açıklayan Iveco Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, “Daily gerçekten başarılı bir araç. Daily aracımızı bir defa kullanan filo müşterileri, yakıt sarfiyatı ve düşük işletme giderleri başta olmak üzere birçok özelliğinden memnun kaldığını gelip bize iletiyor ve tekrar filosunu Daily araçları ile genişletiyor. Bu ürünümüz 160’dan fazla ülkede satılıyor, 4 değişik kıtada üretiliyor. Dünya genelinde Şubat 2012 itibariyle 2 milyon 500 bin Daily yollarda dolaşıyor. Müşterilerimize 4 bin 500 servis noktasıyla hizmet veriyoruz. Türkiye’de ise 20 bin Daily aracımız bulunmaktadır. 2011 yılında 3,5 ton pick-up segmentinde yüzde 10, 7 ton segmentinde ise yüzde 21 Pazar payı elde ettik. 2012 yılında ise 7 ton segmentinin fazla büyüyeceğini düşünmüyoruz ancak buradaki payımızı korumayı, 3,5 ton segmentinde ise 1 puan artışla yüzde 11 Pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” .

Araçları geliştirmede müşterilerinin çok büyük etkisi ğunun altını çizen Maurizio Manera, “Diğer ürünlerimizde ğu gibi Super Daily modellerimizde de nihai kullanıcıların talep ve isteklerini hep göz önünde bulundurduk. Pazar payımızı güçlendirmek zorundayız. Yeni motorla, yeni teknolojiyle Super Daily modellerimizi pazara sunduk. Performansıyla, güvenliğiyle, yol tuşuyla mükemmel bir araç ğunu müşterilerimizde görecek” diye konuştu.

Şuanda panelvan olarak Türkiye pazarına sunulan Super Daily modelinin minibüs versiyonlarının da getirip, getirilmeyeceği yönündeki soruya ise Maurizio Manera, “Iveco, Avrupa pazarı için minibüs yapıyor. Türkiye’de bunu düşünüyoruz. Türkiye’de yerli olarak yapmayı planlıyoruz. Ancak bu şekilde rekabetçi oluruz. Üretilecek araçlar ise 16+1 değil, daha fazla yolcu kapasiteli araçlar olacak. Bunun içinde biraz a ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

GÜVENLİK HER ZAMAN İLK SIRADA

Daha sonra söz alan Daily ürün Müdürü Suha Yılmaz, yeni ürünü tanıttı. “Tüm tarihi boyunca Iveco daima yol güvenliğine gösterdiği özenle rakiplerinden ayrıldı” diyen Yılmaz, bunun doğal bir sonucu olarak, Yeni Daily'de ABS, EBD, ASR, MSR, Hill Holder ve LAC (Aktif yük kontrolü) ve HFC, RMI (Devrilmeye karşı koruma), ROM (Devrilme önleme sistemi) ve TSM (Araç ve römorkun dinamik stabilizesini arttıran selektif fren) gibi yeni özelliklere ek olarak aktif sensörler içeren en son nesil ESP 9 sistemini kullandığını söyledi.


Yılmaz, şöyle devam etti: Kısacası, Yeni Daily daha ayrıntılı ve farklı seçeneklerle sunulmaya başlandı: 7000'in üzerinde farklı kombinasyon yapılabilen şasisi , motor çeşitleri , dingil mesafesi ve özel model alternatifleri ile Yeni Daily, yük taşıma aracı, yolcu taşıma aracı ve çok farklı üstyapılar için kullanılabilecek bir araçtır. Yeni Daily, özellikle nakliye profesyonellerine 7 ila 17,2 m3 arasında değişen 8 farklı yükleme hacmine sahip geniş bir panelvan serisi sunuyor. Kullanılabilir yük kapasitesi, panelvan modelleri için 4 ton'a ve şasi kabinler için 4,7 ton'a kadar çıkıyor.

EN GÜÇLÜ EURO 5 VE EEV MOTORLAR

Yeni Daily’nin amiral gemisi, 205 HP (150 kW) güç ve maksimum 470 Nm tork ile sınıfında en yüksek değerlere sahip ve segmentinin en güçlü motoru olan, 3 litre Çift Turbolu Euro 5 Dizel motordur. Klasik turbo şarj sonrası soğutma özelliğine ek olarak, bu yeni iki kademeli turbo sisteminde daha yüksek bir verimlilik ve performans elde edilir. Motorda Common rail yakıt enjeksiyon sistemi kullanılarak, yanma işleminde maksimum verimlilik sağlandı; emisyon miktarı ve yakıt tüketimi azaltıldı.

Bu 3 litre dizel motor; yeni yüksek verimli VGT (değişken geometrili turbo şarj) özelliğinin kullanıldığı 170 HP (125 kW), 400 Nm tork ve Waste-gate valfıyla birlikte sabit geometrili bir turbo şarjın kullanıldığı 146 HP (107 kW), 350 Nm olmak üzere iki seçeneğe daha sahiptir; her iki seçenek de Euro 5 emisyon standardını karşılar. EEV (Gelişmiş Çevre Dostu Araç) standardındaki ağır hizmet tipi şartına uyumlu üç farklı motor seçeneği mevcuttur: İki kademeli turbo şarja sahip, maksimum 400 Nm tork üreten 170 HP (125 kW), yeni değişken geometrili turbo şarjı sayesinde 370 Nm tork üreten, yeni 146 HP (107 kW) ve doğal gazlı kullanım için uygun Natural Power 136 HP (100 kW); bu motorlar, inanılmaz derecede düşük egzoz emisyonlarıyla hak ettikleri saygıyı çoktan kazandı ve Avrupa ‘da 2014 yılında yürürlüğe girecek olan Euro VI ağır hizmet tipi emisyon sınırlarını şimdiden karşılıyor. 146 HP (107 kW) güç ve maksimum 350 Nm tork üreten yeni 2.3 litre Euro 5 Dizel motor, yeni Multijet II common rail çoklu yakıt enjeksiyon sistemine sahip ve devir başına 8'e kadar çıkan enjeksiyon sayısıyla sınıfının en yüksek enjeksiyon oranını sunuyor; böylece çok daha düşük bir motor gürültüsü, motor çıkış emisyonları ve yakıt tüketimi sağlanıyor.

Motor ayrıca, 106 HP (78 kW) güç ve maksimum 270 Nm tork ve 126 HP (93 kW) güç ve maksimum 320 Nm tork değerlerine sahip çeşitleri de bulunmaktadır. Bu motorların her ikisi de Waste-gate valflı sabit geometrili turbo şarj kullanıyor. Tüm dizel motorlarda, gelişmiş EGR egzoz gazı geri besleme sistemi kullanılıyor ve bu sayede motor silindirlerinde homojen bir gaz dağılımı ve bir katalitik konvertör ve Dizel partikül filtresi yardımıyla atılan egzozun temizlenmesi sağlanıyor. Start & Stop ve GSI (Vites Değiştirme Göstergesi) özelliklerine ve yeni 6 vitesli şanzımana sahip olan 2.3 litre yeni Euro 5 motorlar, yakıt tüketiminin ve CO2 emisyonunun %10 oranına kadar azalmasına olanak sağlıyor. Yeni Daily şanzımanlarının iki yeni modeli bulunmaktadır: 2.3 litre motorlar için üretilen, en yeni 6 vitesli şanzıman ve 205 HP (150 kW) güç ve 470 Nm tork üreten 3 litrelik yeni motorlar için üretilen özel 6 vitesli şanzıman. Her iki şanzıman da maksimum yakıt ekonomisi için iki kat dişli oranına sahiptir. Şehir içi kullanıma yönelik, 6 vitesli otomatik Agile şanzıman da tercih edilebilir. Agile şanzıman, motor devrine ve yüke göre doğru vitesi seçer ve böylece sürücü yorgunluğunu ve parça aşınmasını azaltır. Hem tam otomatik modu, hem de sıralı modu mevcuttur. Yeni Daily ile sunulan teknolojik çözüm seçenekleri sayesinde, yüksek performans ve yakıt ekonomisi ile çevre duyarlılığı bir araya gelmiştir.

Günün Diğer Haberleri