Çözüm ortağıyız

47 yıldır otomotiv sektörünün içinde olan Akyüzler Otomotiv’in sahibi Celal Akyüz, Temsa markasına yüzeysel değil, gönülden bağlı olduklarını söyledi.

Otomotiv - 10 yıl önce

47 yıldır otomotiv sektörünün içinde olan Akyüzler Otomotiv’in sahibi Celal Akyüz, Temsa markasına yüzeysel değil, gönülden bağlı klarını söyledi. Celal Akyüz, “Gururla söyleyebilirim: Temsa’nın ürettiği araçlarla; diğer üreticileri takip eden değil, takip edilen bir marka ğunu gördük. Biz de Temsa kalitesine yakışır en iyi, en kaliteli hizmeti verme gayreti içindeyiz” .

Akyüzler Otomotiv’in Temsa ile işbirliği 1995 yılının Mayıs ayında Mitsubishi’nin yetkili servisi olmasıyla başlıyor. 2000’li yıllara gelindiğinde yaşanan ekonomik krizler bu işbirliği sürecini kesintiye uğratıyor ve 2001 yılında Akyüzler Otomotiv bağımsız bir yapıda hizmet vermeye başlıyor. 2009 yılında ise yollar tekrar kesişiyor ve Akyüzler Otomotiv Temsa’nın yetkili servisi oluyor.

LEVENT’TEN KARTAL’A

1965 yılından beri otomotiv sektörünün içinde klarını belirten Akyüzler Otomotiv’in sahibi Celal Akyüz, “Bu işe ilk adımımızı 4. Levent Sanayi Sitesi’nde attık. 6 yıl kadar orada hizmet verdikten sonra 1971 yılında Kartal’a taşındık. Temsa markasını en iyi noktaya taşıma gayreti içindeyiz. Temsa ile el ele vererek belirli bir plan çerçevesinde çalışıyoruz. Bu ülkeye sağladıkları maddi ve manevi katkılarından dolayı Temsa markasına yüzeysel değil, gönülden bir bağlılığımız var” diye konuştu.

YENİ HİZMET NOKTALARI

Kartal çevresinde kentsel dönüşüm adımlarının atıldığını ifade eden Celal Akyüz, yeni lokasyon arayışları içinde klarını açıkladı: “Temsa müşterilerinin ulaşımlarının daha kolay olabileceği bir noktada olmak istiyoruz. Çamlıca gişeleri çıkışından Orhanlı’ya kadar olan bir noktada 5-10 dönümlük bir arazi alıp servisi oluşturmak istiyoruz. Bunun dışında Sakarya’da Karasu hattında bir lokasyon daha oluşturma düşüncemiz var. Orası önemli bir yatırım bölgesi olma yolunda. Sakarya’nın 4’üncü organize sanayisinin temelleri atılıyor” .

MÜŞTERİ SERVİSE GÜVENMELİ

Müşteri beklentisinin sınırsız ğunu söyleyen Akyüz, “Beklentiler o kadar değişik ki, hiç sınırı yok. İnsanların ayağını yerden kesip uçurmanızı isterler. Biz müşterilerimize en iyi hizmeti vermemiz bilinci ile hareket ediyoruz. Müşteri ‘bu serviste sorunlarım tam anlamıyla çözümlenir’ diyebilmeli. Bu güvenceyi vermek zorundayız. Bu güveni sağladığınızda sorun kalmıyor zaten. Biz müşterimizin mutlu ğu ölçüde mutlu oluyoruz. Biz işimizi çok seviyoruz. Müşterilerin kullandıkları araç türlerine göre ihtiyaçları da belirleniyor. Prestij müşterilerinin çoğu araçlarını kredi ile aldıkları için seferlerinin aksamaması gerekiyor. Bu Avenue için de geçerli. İnanın, servisimize geldiklerinde çay içmeye vakitlerinin olmadığını ifade ediyorlar. Sizden bir an önce sorununuza çözüm bekliyorlar” diye konuştu.

AYDA 400 ARAÇ GİRİŞİ

Akyüz, Avenue kullanıcılarına 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini belirtiyor: “Bu araçların hiçbir yolda kalmaması, iş kaybı yaşamaması çok büyük önem taşıyor. Biz de verimli hizmet sunabilmek için vardiya sistemine geçtik. Çoğunlukla servisimize gece gelen bu araçlara hızlı hizmet sunabilme kapasitesine sahibiz. Geçen hafta 8-9 araba aynı anda geldi; sorunlarını çözümledik ve tekrar iş başı yapabildiler. Servisimize Prestij’le birlikte ortalama 400 araç girişi oluyor. Klima, motor, elektrik, boya vs her türlü hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra 2 adet yol yardım aracımız var.”

EĞİTİMLER YARARLI OLUYOR

Celal Akyüz, sürücülerin araçların gelişen teknolojiye uyum sağladığına, ancak yine de kullanım hataları nedeniyle arızalar yaşandığına dikkat çekiyor: “Temsa’nın kullanıcılara yönelik eğitimlerinin çok büyük fayda sağladığını gözlemledik. Önceden, servise gelen araçların yüzde 80’lik bölümü kullanıcıların hatalarından kaynaklanıyordu. Bu eğitimlerle birlikte büyük oranda düştü. ‘Biz bu arabaları bugüne kadar yanlış kullanmışız’ diyen müşterilerimiz . Bu özeleştiri bizi rahatlattı. Çekilen zahmetlerin boşa gitmediğinin kanıtı bu sözler. Yatırım için gelenler anlattı: Tecrübeli bir Avenue kullanıcısına sormuşlar, ‘hangi markayı tavsiye edersin?’ O da ‘Ben çekilmez, huysuz bir adamım. Bunlar beni idare ettiyse sizi hayli hayli ederler. Gidin Temsa alın’ demiş. Ayrıca şoförlerden, yolcuların durakta araç seçtiğini, Avenue’ye binenlerin belediyeye, şoföre dualar ettiklerini söylüyorlar. Avenue, bu anlamda bütün övgüleri de duaları da hak ediyor. Aracın konforunun, dayanıklılığının yanı sıra işletme maliyetlerinden de memnun kullanıcı. Temsa’nın, diğer üreticileri takip ettiğini değil, takip edilen bir marka haline geldiğini düşünüyorum.”

SATIŞ SONRASI HİZMETLER

Yılların deneyimiyle konuşan Akyüz, araç satışı konusunu düşündüklerini, ancak bunun apayrı bir yapılanma zorunluluğu getirdiği için beklediklerini belirtti: “Bu pozisyonda satış gerçekleştirmek zor. Onun için ayrı bir yapı oluşturmak şart. Bunu, yeni lokasyonları oluşturma sürecinde düşünüyoruz. Servis işimiz şu anda çok iyi gidiyor. 2010 yılına göre 2011’de yüzde 272 oranında, 2012’de ise 2011’e göre ilk 9 ay sonunda yüzde 182’lik artış elde etmiş durumdayız. Bunlar bizi mutlu ediyor. Kendimizi, müşteri hizmet kalitesinde ve müşteri sadakatinde sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Garanti süresinin ardından müşterilerimizin servisimize devam etmesini sağlamaya yönelik yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Müşteri hep haklıdır, biz onu doğru yönde hizmet almaya ikna etmek durumundayız. Bir müşteri Temsa’nın satış sonrası hizmetleri incelemek isteğiyle direkt bize geldi. Tesisi gezdi, yedek parça stoklarını sordu, notlar aldı. Sonra imzasını attı aracını aldı.”

Günün Diğer Haberleri