Omsan Fas’ta Şirket Kurdu

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Omsan, yurtdışı yatırımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Lojistik - 10 yıl önce

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Omsan, yurtdışı yatırımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Afrika Kıtası’nda da etkin rol oynamayı amaçlayan firma, Fas’ta Omsan Maroc ismiyle şirket kurdu.

Fas Krallığı, lojistik konumu açısından Akdeniz ve Avrupa ticaret yolu üzerinde önemli bir yere sahip. Tanger kentini tercih eden Omsan, burada kurduğu Omsan Maroc (Fas) adlı şirketi ile otomotiv ve tekstil lojistiği, depolama ve antrepo, konteynır taşımacılığı ve uluslararası karayolu taşımacılığı alanlarında faaliyet göstereceği bildirildi. Omsan’ın, yeni kurduğu bu şirkette sadece Afrika ve Türkiye arasında değil aynı da Afrika ve Avrupa arasında da faaliyet göstermeyi planladığı ifade edildi.

Türkiye’nin ilk küresel lojistik şirketi vizyonu ile hareket ettiklerini ifade eden Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Dünyada dört kıtada kendi şirketlerimiz, irtibat ofislerimiz veya stratejik işbirlikleri ile varlık göstermeyi hedefliyoruz. Küçükertan, Afrika yapılanmasına ilk etapta Fas ile başladık. Hem kara hem de denizyolu hatlarımızın içerisinde Kuzey ve Batı Afrika’nın ına yayılması için projeler geliştirdik. Güçlü finansal yapımız ile fırsat gördüğümüz başka ülkelerde ve yurtiçinde yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek” .

Günün Diğer Haberleri