Nakliyecinin cebinde 15 milyon € kalacak

TOBB ve UND’nin iştiraki ile kurulan TOBB UND Lojistik Yatırım A.

Lojistik - 10 yıl önce

TOBB ve UND’nin iştiraki ile kurulan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş., sektöre katma değer sunmaya devam ediyor. T sistemini kullanan nakliye firmaları, hem dan hem de maliyetlerinde önemli ölçüde kazanım elde ediyor. İcra Kurulu Üyesi Ersel Tarhan, “Nakliyeci bize güvensin, bir yılda cebine 15 milyon Euro koymayı taahhüt ediyoruz” .

UNDnet kullanımı sektörde hızla yaygınlaşıyor. 1 Mart 2012 tarihinde 98 üyesi ve 20 milyon TL teminatı bulunan UNDnet, Kasım 2013 tarihi itibariyle 626 üye ve 400 milyon TL teminata ulaştı. Aylık işlem hacmi ise 18 bin beyanname. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ersel Tarhan, 400 milyon TL’lik teminatı bir ay içerisinde 7 defa çevirebildikleri gibi bankalarda da hazır bekleyen kredilerinin bulunduğunu ve teminat konusunda nakliyecilerin asla sıkıntı çekmeyeceğini dile getirdi.

KESİNTİSİZ HİZMET

Bulgaristan - Romanya, Bulgaristan - Sırbistan, Yunanistan, Türkiye - RoRo - İtalya, Türkiye - RoRo - Fransa olmak üzere kara nakliyesi yapan firmaların 5 adet rota alternatifi bulunduğuna dikkat çeken Tarhan, T sistemi sayesinde nakliyecilerin TIR karnesine göre daha avantajlı durumda ğunu söyledi. “Ekol, Barsan, Borusan Interkombi, Omsan, Saras, Ulusoy, ABC Lojistik başta olmak üzere sektörün önde gelen firmaları ile Mersin bölgesinde faaliyet gösteren tüm şirketler sistemimizi kullanıyor” diyen Tarhan, sistemin kolaylığı ve sağladığı avantajları sıraladı. T sisteminde teminat sorunu ve konvoy ücreti olmadığının altını çizen Tarhan, Fransa, Almanya, Polanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İtalya, Slovenya ve Bulgaristan olmak üzere toplam 8 Avrupa ülkesinde de hizmet ofisi ile nakliyecilere 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini aktardı.

TIR KARNESİ ZARAR

TIR karnesinin gelişen teknolojiye ayak uyduramadığının altını çizen Ersel Tarhan, şoförün taşıdığı yükten ziyade karneyi korumak için verdiği mücadeleye dikkat çekti. Tarhan, “TIR karnesinin kaybolma riski var. Çağımız teknoloji çağı ve T sistemi de bu çağın gereksinimleri ile donatılmış bir sistemdir. Beyanlar en elektronik ortamda ğu için kaybolma ve çalınma riski de sıfırdır. Kapsamlı teminat Türkiye’de ortak transitin kabul edildiği 01.12.2012 itibari ile Türkiye'den Avrupa Birliği’ne ya da Avrupa Birliği'nden Türkiye’ye transit sistem ğimiz ya da NCTS sistemi üzerinde beyanlar elektronik ortamda hazırlanarak gümrüğe sunulması ve gümrükten tescilinin alınarak şoför mukabili evraklar ile beraber aracın basitleştirilmiş usuller ile güzergah üzerinde hareketini ve varış noktasına gidişini sağlayan bir sistem” .

KAZANAN TÜRKİYE OLSUN

Ersel Tarhan, şöyle devam etti: “2012 yılında 430 bin adet TIR karnesi kullanımı gerçekleşti. Bunun 180 bin a AB ğimiz 4 yapraklı karne, 250 bin a ise 14’lü diye adlandırdığımız diğer karnedir. Bu karnelerin birde maliyeti var. Nakliyecinin cebinden TIR karnesi için 2012 yılında 32 milyon Euro çıktı. Şimdi biz diyoruz ki T sistemi kullansın. UNDnet’e üyesi olsun. Eğer 430 bin karnenin yerine T sistemi kullanılsaydı kazanan hem Türkiye hem de nakliyeci olurdu. Nakliyecinin cebinden 32 milyon Euro yerine 17 milyon Euro çıkardı. TOBB-UND olarak nakliyecilerimize taahhüt ediyoruz. T sistemine geçsinler, UNDnet üzerinden işlemlerini yapsınlar, bir yılda ceplerinde 15 milyon Euro kalacak.”

Günün Diğer Haberleri