Türkiye’nin Amerika’daki başarısı

Türkiye’nin otobüs markası Temsa Global, 2010 yılında 17 otobüs ile girdiği Amerika pazarında 300 otobüse ulaştı.

Otomotiv - 10 yıl önce

Türkiye’nin otobüs markası Temsa Global, 2010 yılında 17 otobüs ile girdiği Amerika pazarında 300 otobüse ulaştı. Temsa, 14 metrelik ürünlerin bulunduğu 45 ft pazarına yönelik yeni bir ürün geliştirdi. Türk mühendislerinin eseri TS 45, ilk olarak Ocak ve Şubat 2014’te yapılacak fuarlarda görücüye çıkacağı bildirildi.

Temsa’yı Amerika pazarında başarılı kılan unsurun başında Avrupa pazarında edindiği tecrübeler geliyor. Temsa pazarı çok iyi etüd ederek ve ihtiyaçları belirleyerek niş bir segmentte ilerleme kararı aldı. 35 ft (10.67 m) uzunluğundaki TS 35 bu etüdler ve ihtiyaçların iyi belirlemesi ile 2007 yılında geliştirildi. 2008 yılında çıkan global kriz projenin iki yıl gecikmesine neden olsa da 2010 yılında pazara girildi.

Amerika’daki taşımacılık sektörünün önde gelen oyuncuları, Temsa Global’in Adana’daki üretim tesislerini ziyaret etti. Sektör temsilcileri, yurtdışına ihraç edilecek araçların tüm üretim aşamalarını yakından görerek Temsa yetkililerinden otobüsler hakkında bilgi aldı,

SFO Shuttle Bus, Google, Facebook ve Genentech gibi ileri teknoloji şirketlerinin personel taşımacılığında Temsa araçlarını kullanıldığını açıklayan Temsa CEO’su Dinçer Çelik, En büyük müşterilerimiz arasında New Jersey merkezli Academy Bus ile batı yakasındaki San Francisco merkezli SFO Shuttle Bus şirketi bulunduğunu söyledi.

AMERİKA’YA ÖZEL OTOBÜS

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2014 yılında Amerika pazarına yönelik 3’üncü ürünü sunmaya hazırlandıklarını açıkları. TS 30 ve TS 35’in Amerika pazarında gördüğü ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Çelik, “Bu pazara yönelik şimdi titiz bir çalışma sonucunda üretimini gerçekleştirdiğimiz 14 metrelik TS 45 aracımızı sunacağız. TS 45 ilk olarak 2014 Ocak ayında Nashville, Tennessee’de yapılacak ABA fuarında ve arkasından Şubat ayında Los Angeles, California’da yapılacak UMA fuarında görücüye çıkacak. 2014’ün ikinci yarısında pazarda satışına başlanacak olan TS 45 ile Temsa pazarda 30, 35 ve 45 ft segmentlerinin hepsine yönelik ürün veren tek marka olacak” .

Günün Diğer Haberleri