Omsan yetki belgesini aldı

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Omsan, daha önce Fransa’da aldığı AEO belgesine ilave olarak güvenilirliğini bu kez de Türkiye’de tescil ettirdi.

Lojistik - 10 yıl önce

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Omsan, daha önce Fransa’da aldığı AEO belgesine ilave olarak güvenilirliğini bu kez de Türkiye’de tescil ettirdi. Firma, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş yükümlü – izinli gönderici belgesini aldı.

Bu belgeyi almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gerekli başvuruyu yapan Omsan, titiz bir değerlendirme sürecinin ardından Türkiye’de bu belgeyi şimdiye kadar alan sınırlı sayıda lojistik firmasından biri .

Söz konusu belge, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara verilmekte.

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Türkiye’de almaya hak kazandığımız bu belge ile gerçekleştireceğimiz ihracat taşımalarında yük kontrollerini kendimiz yapacağız. Bu sayede araçlar Gümrük İdaresine giderek vakit kaybı yaşamayacak. Böylece Omsan ile çalışan firmalar hem hem de maliyet tasarrufu elde ederek ciddi bir rekabet avantajı kazanmış olacak. Bizler, müşterilerimizin lojistik ihtiyaçlarını yakından takip ederek sürekli rekabet avantajı yaratmaya odaklandık” .

Günün Diğer Haberleri