KOBİ’ler için yeni iş modeli

İntermodal taşıma, tahliye, istifleme, depolama ve ara taşıma hizmeti sunan Etis Lojistik, müşteri için Akıl Kârı çözümler projesini geliştirdi.

Lojistik - 10 yıl önce

İntermodal taşıma, tahliye, istifleme, depolama ve ara taşıma hizmeti sunan Etis Lojistik, müşteri için Akıl Kârı çözümler projesini geliştirdi. Firma, KOBİ’leri yakından ilgilendiren yeni iş modellerini paylaştı.

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, Türkiye’de ekonominin bel kemiği KOBİ’lerin oluşturduğunu söyledi. Rekabetçiliği artırmak ve lojistik maliyetlerini optimize etmek için sunulacak olan yeni hizmetler hakkında bilgi veren Kılıç, projenin; toplama, dağıtma ve transfer olarak üç fonksiyondan oluştuğunu ifade etti.

Erdal Kılıç, “Bitmiş ürün, ham madde ve yarı mamüllerin komple veya parsiyel bazda taşımacılığını, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, İzmir, Kütahya, Samsun, Tekirdağ, Hatay, Mersin ve Gemlik'de bulunan lojistik merkezlerimizden 81 ile ve Anadolu’nun her noktasına Etis kalitesiyle güvenli bir şekilde taşıyoruz. Etis Lojistik hizmet sunduğu müşterilerin sahip ğu depoların işletmesini de yapabilen bir organizasyon aynı da. Etis 2014 yatırımları ile planlananlar hariç olmak üzere şu an aktif olarak 126 bin 200 metrekarelik bir depolama alanına sahip bulunuyor” .

Müşteri yelpazesini her geçen yıl koyduğu stratejik hedefleri doğrultusunda geliştiren ve çeşitlendiren Etis’in en son KÜMAŞ ve Kastamonu Entegre’yi müşteri yelpazesine eklediklerini dile getiren Erdal Kılıç, bu yıl % 50 büyüyeceklerini öngördüklerini belirtti. Yılı 125 milyon lira ile kapatmayı planladıklarını söyleyen Kılıç, 10 bölgede kurdukları lojistik merkezler, depolar, filo ve makine parkına kattıkları yeni araçlarla altyapılarını güçlendirdiklerini söyledi. 2014 için hedeflenen iş planı yeni müşteri potansiyeli ve stratejik hedefleri doğrultusunda 2014 yılı ciro hedeflerini ise 150 milyon TL olarak açıkladı. Kılıç, önümüzdeki yıl belirlenen hedef ciro kapsamında 2 milyon ton da yük taşımayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Günün Diğer Haberleri