Yeni Renault Trucks’larla Türkiye’deki algı da yıkılacak

Lazzoni, Alman üreticiyi gözüne kestirdi  Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni, Renault Trucks’ın yeni ürünlerinin dünyanın en iyisi olduğunu söyledi.

Otomotiv - 10 yıl önce

Lazzoni, Alman üreticiyi gözüne kestirdi

 Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni, Renault Trucks’ın yeni ürünlerinin dünyanın en iyisi ğunu söyledi. Lazzoni, Türkiye’deki Alman üretici algısını inovasyon yoluyla yıkacaklarını belirterek, “bazılarının uykuları kaçacak” .

Renault Trucks, 2013 yılında yenilediği tüm ürünlerini tanıttı. CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni ve Volvo Group Trucks Türkiye Başkanı Mete Büyükakıncı katıldı.

Yeni Renault Trucks’lar, 7 yılda 10 milyon kilometre yol, 2 milyar euroluk yatırımla sahneye çıktı. 8 farklı segmentte tanıtılan araçlar, Türkiye’de özellikle T Gamı adı altında nakliye firmalarını hedefliyor. Firma yetkilileri inşaat ve şantiye alanında ise C Gamı araçlarının dünyanın en iyisi ğunu belirtiyor. Renault Trucks T Gamı nakliye çekicileri tasarımdan kaynaklanan yüzde 5 yakıt tasarrufu sağlıyor. Araçlar Euro 5 normunda ancak Euro 6’lar da hali hazırda satışa sunuldu.

ALGI DEĞİŞECEK

Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni, araçların dünya genelinde eşi benzeri olmadığına vurgu yaparak, Türkiye’deki Alman malı liderliğini inovasyon yoluyla kıracaklarını belirtti. Lazzoni, Türkiye’deki pazarın zor ğunu ancak yenilik ve teknolojileriyle kazanacaklarını kaydederek, “Türkiye, Avrupa’dan farklı değil. Renault Trucks, Avrupa’da ne satıyorsa, Türkiye’de de onu satıyor. Sizlere diğer üretici gibi Euro 3 normlarını satmıyoruz. Avrupa ne kullanıyorsa, siz de onu kullanacaksınız” . Lazzoni ayrıca, yeni ürünlerle birlikte Türkiye’deki satış algısını yıkacaklarını, rekabeti kaliteyle getireceklerini ve geçmişte yapılan hataları bir daha tekrarlamayacaklarını söyledi.

KAMYONDAN FAZLASI

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, “Geçtiğimiz yıl Renault Trucks olarak 43 bin adetlik satışa imza attık. Tamamını aynı anda yenilediğimiz ürün gamımız için 2 milyar Euro’luk bir yatırım yaptık. Yatırımlarımız müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda gelecekte de sürecek. Müşterilerimiz için her biri birer kâr merkezi olan araçlarımız, endüstride büyük ses getirdi” . Yeni ürün gamının yakıt ekonomisi, yürüyen aksam, taşıma kapasitesi, üstyapı uygulanabilirliği ve düşük yakıt tüketimine yönelik hizmetlerle işletme maliyetlerini düşürerek kârlılığı artırdığını vurgulayan Blin, “Bir müşteri Renault Trucks’ı tercih ettiğinde bir kamyondan fazlasını satın almış oluyor. Bu yeni gam ile müşterilerimiz tüm beklentilerinin karşılanacağından emin olabilirler. Daha düşük yakıt tüketimi, üstün motor performansı ve rakipsiz taşıma kapasitesi gibi özellikler, müşterilerimizin başarıya ulaşmasında kilit rol oynuyor” .

GENİŞ SERVİS AĞI

Renault Trucks Türkiye Başkanı Mete Büyükakıncı, “Müşterilerimize daha yakın olmak, daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak adına gerçekleştirdiğimiz çift markalı servis yapısına geçiş sürecimizi ladık. Türkiye’nin dört bir yanında 25’e yakın servis noktasıyla hizmet verdiğimiz müşterilerimize, nerede olurlarsa olsunlar, artık çok daha yakın ğumuzu gururla söyleyebilirim” .

Günün Diğer Haberleri