Her 100 çekiciden 7'sini Otokoç sattı

Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, 2015 yılının ilk 11 ayında 2 bin 23 adet çekici satışı yaptıklarını açıkladı. Güven, Otokoç Otomotiv olarak şuanda ağır ticari araç pazarının yüzde 7'sine sahip olduklarını ve bu oranı 2016 yılında arttırmak için yeni projelerle birlikte yatırımlar gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Otomotiv - 9 yıl önce

Ağır ticari araç sektöründe müşteri odaklı çözümleriyle dikkat çeken Otokoç'un Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven ile 2015 yılını değerlendirdik ve şirketin 2016 yılı hedeflerini hakkında bilgi aldık. Türkiye genelinde 15 adet Ford, 6 adet Volvo ve 2 adet Ford Trucks yetkili bayileri ile hizmet Otokoç otomotiv, yıl içerisinde 2 bin 23 adet kamyon ve çekici satışı yaparken 211 adette kiralama gerçekleştirdi. Firmanın 2016 yılındaki kiralama hedefi ise 350. Türkiye genelinde ticari araç pazarının yüzde 7'sine sahip olan Otokoç, Ford Trucks’ın içerisinde ise yüzde 32’lik bir paya ulaştı.

Otokoç olarak bu yıl kamyon satışları nasıldı?

Ford Trucks’ın yeni yapılanması ile birlikte Otokoç Sultanbeyli ve İnönü bayilerinde 4S plazası ile kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz. İstanbul Sultanbeyli, Eskişehir İnönü’de bulunan lokasyonları ile Ford Trucks müşterilerine yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz. Ayrıca Ankara’daki lokasyonumuzda özellikle kamu satışlarıyla ilgilenen ekibimiz bulunuyor. 2015 yılında kamunun pek çok alanında araç teslimatlarımız . Devletin bir çok hizmet birimine araçlarımızı teslim ettik. Otokoç Sultanbeyli şubemiz ile İstanbul Anadolu yakasında tek Ford Trucks 4S plaza özelliğini taşıyoruz ve İstanbul Anadolu yakasına hitap ediyoruz. Otokoç olarak Kasım ayı sonu itibari ile 2 bin 23  adet Ford Trucks kamyon satışıyla geçen yılın aynı dönemine göre 2 katı satış gerçekleştirdik.

2016 yılında yeni bir  tesis yatırımı olacak mı?

2016 Ocak ayı itibari ile Otokoç Konya 4S plaza yatırımını devreye alıyor olacağız. Otokoç çatısı altında Türkiye genelinde toplam 3’ü uydu olmak üzere toplam 17 adet çağdaş hizmet noktamız bulunuyor. Toplam 15 adet Ford, 6 adet Volvo ve 2 adet Ford Trucks Otokoç Sultanbeyli ve İnönü’de  yetkili bayilerimiz mevcuttur. Ağır ticari sektöründe hizmet veren şirketler için çok önemli  bir yere sahip olan Konya ilimizde de Otokoç olarak Ford Trucks şubemizi 2016 yılının başında hayata geçireceğiz.

Otokoç’un içinde kamyon satışlarının payı ne kadar?

Otokoç olarak kamyon iş birimimiz bizim için çok önemli. Son dönemde talepte de meydana gelen artış ile birlikte kamyon satışlarımız 2015 yılında istediğimiz seviyelerde hatta daha da üzerinde gerçekleşti. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz kamu satışlarımız kamyon rakamlarının yükselmesinde etken .  İlk 11 ayda bin 263 adet kamyon satışı gerçekleştirdik. Bununla birlikte yeni açılan tesisimiz Sultanbeyli ile birlikte İstanbul Anadolu Yakası’ndaki tek Yetkili Ford Trucks Bayisi olarak bu etkilerle birlikte Türkiye kamyon pazarında Otokoç olarak yüzde 7’lik bir paya ve Kasım sonu itibari ile Ford Trucks’ın içerisinde ise yüzde 32’lik bir penetrastyona ulaştık.  2016 yılında da ağır ticari sektörüne ve kamyona olan yatırımlarımız devam edecek.

Otokoç’un servis hizmetlerinden bahseder misiniz? Kampanyalarınız var mı?

Otokoç olarak; yeni ve ikinci el araç satışı, satış sonrası, toptan yedek parça ve aksesuar satışı, sigorta, finansman, araç koruma hizmetleri, günlük ve operasyonel araç kiralama hizmetleri sunuyoruz. Otokoç Ford Trucks servis hizmetlerimizde doğru teşhis, yedek parça bulunurluğu ve tam donanımlı teknik ekip bizim için önemlidir. Yeterli sayıda yedek parçanın stoklarda mutlaka bulunması önemli bir unsurdur. Çevreye karşı sorumluluklarımız da vardır. Otokoç olarak atık yağ ile ilgili bir sistemimiz vardır. Araçtaki atık yağ servisteki atık yağ tavalara giriyor. Atık yağ tavalarına aracın yağı boşalınca merkezdeki büyük yağ tankında atık yağlar toplanır. Yağ tutucumuz sayesinde yere bir damla yağ dahi düşse pompaya tekrar iletilir. Yani kanalizasyona bir damla atık yağın karışması önlenir. Bunun yanında atık akü ve atık lastiğin yerleri de ayrı ayrıdır. Çevreye karşı sorumluluklarımızı da yerine getiriyoruz ve çevreye saygılıyız. Bizim kampanyalarımız daha çok distribütör odaklı oluyor. Aralık ayında Ford Trucks’ın yılın son en büyük kampanyası Ford Trucks çekicilerde 15 bin TL’ye 12 ay yüzde 0 faizli, 8 x2 yol kamyonlarında 100 bin TL'ye 12 ay  yüzde 0 faizli kredi imkanı Otokoç Sultanbeyli ve İnönü şubelerimiz de düzenlendi.

2015 yılında kaç adet kamyon kiralama gerçekleştirdiniz, önümüzdeki yıl hedefiniz?

Otokoç Otomotiv çatısı altında bulunan Avis markası ile kiralama yöntemini devreye aldık. Kiralama bizim için ayrı bir satış kanalımızdır. Son larda tüketicilerin bu kanala da yöneldiğini görüyoruz. Bu a kadar 211 adet kiralama gerçekleştirdik.  Aralık ayında da sektördeki söz sahibi müşterilerimize  75 adet kamyon sergileyeceğiz. Kamyon kiralama işinin önü çok açık , orta ve uzun vadede kamyon kiralama işine talebin ciddi oranda  artmasını bekliyorum. Satış, servis, yedek parça ve kiralama çalışmalarımızın yanında ikinci el faaliyetleri de veriyoruz. Araç değişimlerine başlamış bulunmaktayız. Sıfır araç perakende satışlarımızı arttırabilmek için  her marka model 2. El kamyonu  takasa alıyoruz  ve bu anlamda nihai müşterilere  satışları gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında 350 adet gibi bir rakam hedefliyoruz.

Günün Diğer Haberleri