Güncel Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2017 00:06   Güncelleme : 07-11-2017 15:19

Kaybolan mesleklerimiz

Türkiye’de teknolojik gelişmelerle birlikte değişim gösteren üretim biçimleri, geleneksel mesleklerin kaybolmasına yol açtı. Çocukluğumuzda hep karşılaştığımız, hatta ailemizden, yakınımızdan olan bu meslek erbaplarının devamını göremez hale geldik.

Kaybolan mesleklerimiz

Kaybolan meslekleri gelecek kuşaklara aktarmak, görsel bir hafıza oluşturmak üzere; kurucuları fotoğraf sanatı ile doğrudan ilintili sanatçıların oluşturduğu “Foto Boya” gurubu tarafından “Kaybolan Meslekler” konulu Fotoğraf Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ana teması ise kaybolmuş veya kaybolmaya yüz tutmuş meslekler. Örneğin; “Semercilik” mesleği teknolojik gelişmelere bağlı olarak kayb. “Bakırcılık, Kalaycılık,” meslekleri gibi…

İLHAN KILINÇ İLK 50’DE!..

Düzenlenen yarışmaya 700’ü aşkın eser gönderildi. Jürinin değerlendirmesi neticesinde ilk 50 fotoğraf halk oylamaya sunuldu. Yarışmaya; Lojistik uzmanı ve Ulaşım Gazetesi Yazarı İlhan Kılınç’da katıldı. Kılınç’ın çalışması ilk elli fotoğraf arasına girdi. Böyle değerli bir projeye imza atan İlhan Kılınç’a destek olmak ister misiniz? O yapmanız gereken çok basit.

Linkine girerek, e-postanızı yazıp bir şifre belirleyeceksiniz. Giriş işlemine müteakip, Fotoğraf yarışmaları bölümünden İlhan Kılınç’a ait “Kilimci Teyze” fotoğrafına tıklayarak, mavi butonda oyunuzu kullanabilirsiniz. Elliye yakın ulusal ve uluslararası fotoğraf ödülü bulunan İlhan Kılınç’a böyle bir projeye katılımından dolayı Ulaşım Gazetesi haber merkezi ekibi olarak tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız.