Güncel Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2017 16:17   Güncelleme : 24-10-2017 16:17

Fleetcorp gaza bastı

Operasyonel filo kiralama şirketlerinden Fleetcorp, 2021 yılı hedeflerini açıkladı. 23 bin adetlik filoya sahip olan şirketin büyüme planında 2021 sonu için araç parkını 42 bine, aktif büyüklüğünü ise 1,2 milyar TL'den 3 milyar TL'ye çıkarmak yer alıyor.

Fleetcorp gaza bastı

Kuveyt merkezli bir yatırım holding kuruluşu olan The International Investor'ın sahibi ğu Fleetcorp, müşterilerine 3 farklı ürün paketiyle hizmet veriyor. Araç sayısı sınırlamalarını ortadan kaldıran şirket, 12 aydan 48 aya kadar çok kapsamlı bir kiralama hizmetiyle müşterilerinin yayında ğunu gösterdi. Sektördeki pazar payı yüzde 7 olan ve operasyonel filo kiralamada ilk 5 oyuncu içinde yer alan şirket, online raporlama ve i-fleet sistemiyle müşterilerine hem takip kolaylığı hem de maliyet kontrolü avantajı sağlıyor.

YATIRIM VE FİNANSAL RİSK

Sektörün otomotiv merkezli yalnız finansal hizmetler yaklaşımıyla yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Fleetcorp CEO’su Dr. Barbaros Çıtmacı, yatırım riski kadar finansal risklerin de ön planda ğunu ifade etti. Filo kiralamada avro cinsinden kullanımın yüzde 80-90’larda ğunu aktaran Çıtmacı, araçların kur geçişkenliği içermesine rağmen ikinci el tarafında önemli ölçüde TL olarak fiyatlandığını belirtti.

HEDEF İLK ÜÇTE YER ALMAK

"Filo kiralama artık fiyattan maliyete geçişi desteklemeli ve bu yaklaşımın karşılık bulduğunu görüyoruz" diyen Barbaros Çıtmacı, 61 il de hacim yarattıklarını sözlerine ekledi. Barbaros Çıtmacı, "Fleetcorp, sektörün gösterdiği büyümeye paralel bir büyüme gerçekleştirme hedefi ile yoluna devam ediyor. 23 bin adetlik filoya sahip olan şirketimizin büyüme planında 2021 sonu için araç parkını 42 bine, aktif büyüklüğünü ise 1,2 milyar TL'den 3 milyar TL'ye çıkarmak yer alıyor. Fleetcorp böylece en organik büyümeyle sektörde ilk 5 arasında, yüzde 100 yabancı sermayeli şirketler arasında da ilk 3 oyuncu içinde kalmayı amaçlıyor" .