Aslen Tekirdağlı olan 46 yaşındaki Özlem Özbakır, Almanya'da doğup büyüdü. 14 yaşında Almanya'da sahnelere çıkan Özbakır, şarkı söyleyerek geçimini sağladı. Özlem Özbakır, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde sahneye çıktı.
BİR İNATLA DİREKSİYONA GEÇTİ
Nasıl tır şoförlüğü yapmaya başladığını Özlem Özbakır, şöyle anlattı: "Sahne aldığım mekana beni dinlemeye bir gurup TIR şoförü geldi. Bunlar kendi aralarında TIR şoförlüğü şöyle ağır, böyle ağır diye yakınmaya başladılar. Bende onlara sizin yaptığınız işi ben haydi haydi yaparım diye yanıt verdim. Yapardın yapamazdın derken, onlara bu işi yapabileceğimi ispat etmek için önce sürücü belgesine başvurdum. Benim girdiğim yerde benle birlikte 13 kişi ağır vasıta ehliyetine başvurdu. Sadece benle birlikte bir kişi sınavları geçip ehliyeti alma hakkı kazandı. Bir inat uğruna, bir ispatlama uğruna TIR şoförlüğü yapacağım m ve yaptım. Almanya'da 7 yıl boyunca TIR şoförlüğü yaptım. Bir yandan da ses sanatçılığına devam ettim."
İZMİR'E AŞIK OLDUM
İki oğlu ve bir kızı ğunu belirten Özlem Özbakır, oğullarının kendisi ile gurur duyduğunu, kızının ise yollarda başına bir şey geleceği korkusu nedeniyle şoförlük yapmasını pek tasvip etmediğini söyledi. Ağır vasıta kullanmayı çok sevdiğini dile getiren Özbakır, ''İlk defa geldiğim İzmir’i gördüm ve aşık m. Kendi kendime ya hiç ya da bugün m ve İzmir’de kalmaya karar verdim. İzmir’e yerleştim. Burada TIR ile kısa mesafeli işlere gidiyorum. Şu anda İsviçre merkezli bir çağrı merkezinde teknisyen olarak görev yapıyorum. Sahneyi burada bırakmadım. Arada sahneye de çıkıyorum. En son olarak geçtiğimiz hafta içi TIR ile Aydın’a gittim, vinç getirdim İzmir’e. TIR ile bir işe gideceğim ama görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bakan bir daha bakıyor. Hatta bazen yolda durdurup resim çektiriyorlar, sohbet ediyoruz" .
İŞİNİ SEVEREK YAPACAKSIN
Her mesleğin kendine özgü zorlukları ğunun altını çizen Özbakır, ''Hepsinde ayrı ayrı zorluk çekiyorum. Ama insan mesleğini sevdiği zorluklarına göğüs geriyor. İyi derecede Almanca ve İngilizce konuşabiliyorum. Bir çok TIR şoföründe numaram var. Yabancı ülkelere giden şoför arkadaşlarım dil konusunda zor durumda kaldıklarında beni arayıp, yardım istiyor. Bende onlara seve seve yardımcı oluyorum. Avrupa'daki TIR şoförleri ile Türkiye'deki TIR şoförleri arasında kurallara uyma bakımından farklılık var. TIR'ların şeridi en sağdır. Avrupa'da bu kurala uyuluyor. Ancak Türkiye'de bu kurala uyan şoför sayısı çok az. Yollarda görüyorum, TIR'ların çoğu sağ şerit yerine orta şerit ya da soldan gidiyor" diye konuştu.