Scania’nın teknolojik değişimi ve dijitalleşen dünyasıyla birlikte otonom araçların geliştirilmesine öncülük eden markaların başında geldiğini belirten Bemler, yakın gelecekte taşımacılık sektöründe farklı bir boyuta geçileceğinin altını çizdi.
Bemler, Scania otonom çekici testlerinin pistteki denemelerinden yüksek verimlilik elde edildiğine dikkat çekerek “Scania’nın araç geliştirme açısından sorumluluğu landı. Test pistinde direksiyonu en otomatik sistemlere devredebiliyoruz. Bundan sonraki adım, toplumdaki diğer paydaşları işin içine sokarak, kablosuz bağlantıya sahip ağır ticari araçlarla geleceğin altyapısını oluşturulmalarını sağlamak” .
HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Yollardaki kazaların can ve mal güvenliği açısından önemli zararlara yol açtığını ve otonom sürüşün artık hayati bir önem taşıdığını sözlerine ekleyen Bemler, ““Her gün dünya genelinde yollarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybediyor. Otonom sürüş teknolojisi tüm teknolojiler gibi her geçen gün daha da gelişiyor. Teknolojinin yardımıyla bu rakamı önemli ölçüde aşağıya çekebileceğimize inanıyorum. Otonom araçların sürüş sırasında karar verirken kaza riskini minimuma indirmek için yazılım ve sensör geliştirmeleri devam ediyor” şeklinde konuştu.
DESTEK SİSTEMLERİ GELİŞTİ
Bemler, Scania’da görev aldığı ilk yıllarda vites kutusu yazılımları üzerinde çalıştı. Ardından otomatik acil fren sistemi ve gelişmiş sürücü destek sistemlerinin arge departmanında görev aldı. Şuan ise otonom araç teknolojileri üzerinde çalışmalar yapıyor. Aynı da birkaç üniversite ve kurumsal şirketlerle araştırma projelerinde yer alıyor. Tüm bunlar gelecekte kullanılacak otonom teknolojisinin çözümlerini bir araya getirmeyi ve adapte etmeyi amaçlıyor.