Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2018 11:06   Güncelleme : 02-10-2018 11:49

Bosch HTA'lara ekonomik çözüm sundu

Elektrikli araçlar konusunda çalışmalar yapan Bosch, hafif ticari araçlar için birden fazla parçayı güç aktarma mekanizması konseptinde bir araya getirdi. Bu çözüm, güç aktarma mekanizmalarını daha ekonomik ve verimli hale getiriyor.

Bosch HTA'lara ekonomik çözüm sundu

Teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch, yeni çözümüyle hafif ticari araçlara yönelik elektrikli güç aktarma mekanizmalarını daha ekonomik ve verimli hale getirdi. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn, “Şehirlerde ürün tedarikine ayak uydurabilmek için teslimat trafiğini etraflıca düşünmek gerekiyor” derken, Bosch, yeni çözümünü barındıran ilk araçların 2019 yılında sunulmaya başlanacağını açıkladı.

SESSİZ TESLİMATLAR

Bosch, teslimat araçlarının büyük çoğunluğuna uyan bir elektrikli güç aktarma mekanizması sunarak, şimdi bir adım daha ileri gidiyor. Bu elektromobilite çözümünün ardında, elektrikli kamyonetlerin dağıtım merkezlerinden alıcılara yapılacak teslimatların yönetilmesi ihtiyacı yatıyor. Bu çözüm, sürekli fren yapmamız gereken dur-kalk tarzı trafikte de menzili artırarak enerjinin yeniden kazanılmasını sağlıyor ve araçlar daha verimli hale geliyor. Birçok teslimat güzergahı günde 80 kilometrenin altında oluyor ve bu mesafe, akünün tek bir kez şarj edilmesiyle kolaylıkla gidilebiliyor. Böylece filolar, geceleri depoda yeniden şarj edilebiliyor. Güç aktarma mekanizmaları sıfır emisyona neden ğundan, sürüş yasakları elektrikli filoları etkilemeyecek. Dr. Heyn, “Bosch, e-mobiliteyi gerçekten anlamlı olan bir alanda, şehir içi teslimatlarda sağlıyor” derken, Alman Posta İdaresi Deutsche Post, Bosch'un sürüş sistemini kullanan StreetScooter ile şehir içi teslimatlarda değişime başladı.

KİTLE PAZARA HAZIR

Bosch’un eCityTruck güç aktarma mekanizmasının şanzımanlı ve şanzımansız olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Buradaki amaç, hızlıca entegre edilebilen ve otomobil üreticilerinin farklı gereksinimlerini karşılayabilen çözümler oluşturmak. Bu güç aktarma mekanizması çözümleri, ticari araç pazarının büyük bir bölümüne uygun hale getirerek 2 ila 7,5 ton arasındaki hafif ticari araçlar için ölçeklenebiliyor. Avrupa ülkelerinden küçük kamyonetler yaygın bir şekilde kullanıyor. Almanya’da kayıtlı tüm ticari araçların yaklaşık dörtte üçü bu sınıfta yer alıyor ve bu araçların sayısı git gide artıyor. Dr. Heyn, “Bosch’un ticari araçlara yönelik elektrikli güç aktarma mekanizmaları, şehir içi teslimat trafiğini değiştirme potansiyeline sahip. Elektrikli kamyonetleri kitle pazara hazır hale getiriyoruz” .