İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleştirilen işbirliği protokol törenine; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Hamamcı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem, Dr. Cemal Koyunoğlu, Dr Teoman Karadağ ile İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan ve İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi Koordinatörü Ekrem Özcan katıldı. Bu protokol ile İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulu'nda, Motorlu Araçlar ve Ulaşım Teknolojileri Bölümü altında, Türkiye’de ilk kez Elektrikli Araç Teknolojileri Programı’nın açılması ve ülkemizin ihtiyacı olan kalifiye elektrikli araç teknikerlerinin yetiştirilmesi amaçlandı.
SAHA TECRÜBESİ OLUŞTU
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Çağımızın gereksinimlerini göz önüne alarak hibrit ve elektrikli araç teknolojilerini üniversitenin bilimsel öncelikli alanlarından biri olarak belirledik. Bu alanda çalışan akademisyen ve lisans üstü öğrencilerimizin projelerine destek sağlandık. Elektrikli toplu taşıma araçlarının yıllardır kullanıldığı Malatya ilimizde, elektrikli araçların işletilme ve servis hizmeti anlamında ciddi saha tecrübesi ve bilgi birikimi oluştu. İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulu’nda açılacak ve yine Türkiye’de ilk olacak Elektrikli Araç Teknolojileri Programı ile de ülkemizde şuan için bir ihtiyaç olan ve giderek artacak elektrikli araç teknikerlerinin yetkin bir şekilde yetiştirilmesi amaçlandı. Özel sektör adına bu programa destek veren İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesine ve İTÜ ARI Teknokent’e teşekkürlerimizi iletiyorum” .
SEKTÖR DESTEĞİ VERİLECEK
İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi adına İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Bünyemizde 24 otomotiv yansanayi firması yer almaktadır. Elektrikli araçlara yönelik ihtiyaç duyulan teknikerlerden beklediğimiz özellikleri ve sahip olması gereken yetkinlikleri üniversite ile paylaştık. Eğitim içeriğinin özel sektörle koordine hazırlanması konusunda üniversite ile birlikte olacağımız. Programın özel sektörle ilişkilerinde de koordinasyonu sağlamayı planlıyoruz. Her şeyden önemlisi özel sektör olarak öğretim üyeleri ve okuyacak öğrenciler ile bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız. Mezuniyet sonrasında ise tekniker adaylarının uygun pozisyonlarda iş hayatına atılmalarına yönelik azami desteği de vermeyi hedefliyoruz.”