Dernekler
Giriş Tarihi : 17-12-2019 15:14   Güncelleme : 17-12-2019 15:14

Davut Ukan, ÖHO'yu kurtaracak

İstanbul'da Erguvan renkli otobüsler ile kentiçi toplu taşıma hizmeti veren esnaf tarafından kurulan İstanbul Toplu Ulaşım Otobüsçüler Derneği'nde (İSTOD) genel kurul heyecanı yaşanıyor. Yeni dönem yönetim kurulunun da seçileceği genel kurulda, sektörün önde gelen isimlerinden Davut Ukan'da adaylığını açıkladı.

Davut Ukan, ÖHO'yu kurtaracak

Evden Eve Nakliyeciler Derneği'ni (END) kurarak, Türkiye genelinde taşımacı esnafını kurumsal bir yapıya kavuşturan Davut Ukan, Erguvan renkli özel halk otobüsü esnafının da sorunlarına çözüm üretmek için kolları sıvadı. İSTOD başkanlığına aday olduğunu açıklayan Davut Ukan, İstanbul genelinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ESNAF İÇİN ÇALIŞACAKSIN

Kentiiçi toplu taşıma esnafının yaşadığı sorunların hem hükümet kanadında hem de yerel yönetimler nezdinde çözümü noktasında güçlü bir ekip çalışması yapacaklarını açıklayan Davut Ukan, "Dernek demek, bir sivil toplum kuruluşu demektir. Dernek yönetimi üyelerinin menfaat ve çıkarlarını ön palana koyarak yaşanan sorunların çözümü noktasında lobi faaliyetleri yürütür. Üyeleri adına çalışır. Yaptığı her işi de üyeleri için yapar. Bizim derneğimiz 2011 yılında kuruldu ve kurulduğu günden beri aynı şahıs başkan. Sorunlarımızın çözümü noktasında bir arpa boyu yol alınamadı. Çünkü mevcut başkan, derneği kendi iş yeri gibi görüp, hemşericilikten öteye gidemedi. Esnafın sorunlarına çözüm üretmek yerine, kendi menfaatlerini ön planda tuttu. Esnaf için çalışacaksın arkadaş" dedi.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ

Derneğin yeni döneminde taze kana ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Davut Ukan, "Toplu ulaşım alanında hizmet veren bir insan olarak, gerek esnafımızın gerekse İstanbul halkının neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Hizmetlerimiz, projeler ile hayata geçecektir. Mevcut yönetim türlü, türlü entrikalar çevirerek sektörümüzü sürekli geriye götürüyor. Esnaf kan ağlıyor, umurlarında değil. İnşallah bizimle beraber 28 Aralık itibariyle bu dernekte bir değişim olacak. Yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte İstanbul'daki tüm erguvan halk otobüs esnafını bir araya getirip, sorunların çözümü için taşın altına elimizi sokacağız. Aynı zamanda evden eve nakliyeciler derneğinin de başkanıyım. Orada nasıl bir çalışma ortaya koyup, nakliyeci esnafının menfaatlerini öne çıkarttıysam, burada da özel halk otobüsü esnafının yarasına merhem olacağım. İstanbul halkına hizmet etmenin onurunu hep birlikte yaşayacağız."