Kara
Giriş Tarihi : 18-01-2021 18:34   Güncelleme : 18-01-2021 18:34

İBB Başkanı İmamoğlu otobüsçüleri sevindirdi

Büyük İstanbul Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı’nda uygulanacak yazıhane indirim oranının tarihi açıklandı. Yazıhane kiracıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerine 20 Kasım’dan itibaren indirimli kira ödeyecek.

İBB Başkanı İmamoğlu otobüsçüleri sevindirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işletmeciliğini yaptığı Büyük İstanbul Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı’nda yazıhane kiralarında yüzde 75 indirim yaptı. 16 milyona hizmet ettiklerini dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salgın süresince otobüsçüye de desteklerinin devam edeceğini söyledi. Başkan İmamoğlu, “20 Kasım 2020 tarihinden itibaren esnafımıza kira indirimi yaptık” dedi.

BELEDİYE’NİN JESTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı indirimle otobüsçü esnafının yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Otogardaki işletmeciler, 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren 25 günlük yüzde 75 indirimli kira ödeyecek. Aralık ayından itibaren ise kiralar tamamen yüzde 75 indirimli olarak tahsil edilecek. Büyükşehir Belediyesi, kira indirimlerini Haziran 2021 tarihine kadar devam ettirecek. “İndirim talebi otobüsçülerden mi geldi” sorusuna Başkan Ekrem İmamoğlu, “Korona Virüs salgını birlikte aşacağız. Bu zor zamanda belediye olarak vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanında olacağız. Otogar birim amirlerimize konuyla ilgili bir çalışma yapmaları için talimat verdim. Daha sonra konuyu meclis gündemine taşıdık ve esnafımıza yüzde 75 kira indirimi çıkmasını sağladık. Otobüsçülerden böyle bir talep söz konusu değil, bu belediyemizin esnafımıza bir jestidir” ifadesini kullandı.