Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Tüm yollar Başbakan’dan geçer

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu, Tamer Dinçşahin yönetiminde ÖTV-KDV’siz yakıt sınırlaması uygulaması konusunda basın toplantısı düzenledi.

Tüm yollar Başbakan’dan geçer

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu, Tamer Dinçşahin yönetiminde ÖTV-KDV’siz yakıt sınırlaması uygulaması konusunda basın toplantısı düzenledi... Dinşahin, sorunu tüm kuruluşlarla paylaştıklarını, ancak sonuç olarak kendilerine Başbakan’ın adres gösterildiğini söyledi...
 
Toplantıya UND Yönetim Kurulu Başkanı Dinçşahin’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Bahattin Karakuş, Hüseyin Göçer, Muhteşem Narlı, Genel Sekreter Hakan Yılmaz ve İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya katıldı... 
 
UND, sınır kapılarında ÖTV-KDV’siz yakıt sınırlaması uygulamasına yeni bir yaklaşım getirdi. Buna göre, 2006’da yürürlüğe giren Petrol Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 1. Maddesi’ne göre, “…satışı yapılan akaryakıtların satış fiyatı, ilgili akaryakıt türünün edinme bedelinin yüzde sekiz fazlasını aşamaz. Ancak, mevcut uygulamaya göre bu oran şu an yüzde 40’ı buluyor.
 
UND, “Sektörümüz ve ihracatçımız adına Hükümetimizden beklentimiz, Rekabet Kurumu, EPDK ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların yeterli düzenleme ve denetimleri sağlayarak, sistemin doğru çalışmasını sağlamasıdır. Bütün dünyanın kıvrandığı kriz ortamında, haksız uygulamaların önüne geçmesidir” diyor.
   
UND Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, sorunu Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Kürşad Tüzmen ile Maliye, Ulaştırma, Sanayi Bakanları’nın yanı sıra TOBB da dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını, ancak, sonuç olarak kendilerine başbakanın adres gösterildiğini söyledi.
 
Dinçşahin, çözüm için görüşmelere devam edeceklerini, çünkü; “Sadece 2007 yılı itibarıyla akaryakıt satışı yapılmakta olan sınır kapılarımızdan 405 bin adet ihraç seferi yapılmış olup; ülkemiz kaybı 230 Milyon-Euro olmaktadır.  Buna göre hedeflenen taşıma sayılarımıza göre 2009 yılındaki döviz kaybımızın bugünkü değerlerle 280 Milyon-Euro’yu bulacağı görülecektir” .
 
Sektörümüz ve ihracatçımız adına Hükümetimizden beklentimiz, Rekabet Kurumu, EPDK ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların yeterli düzenleme ve denetimleri sağlayarak, sistemin doğru çalışmasını sağlamasıdır. Bütün dünyanın kıvrandığı kriz ortamında, haksız uygulamaların önüne geçmesidir.
 
Global krizin içerisinde ğumuz bugünlerde, ülkemiz ihracatının teşvik edilmesini hedeflemiş olan Kanunun iyi işleyişinin sağlanması ve yine aynı kanunun amacı olan ihracatın teşvik edilmesi için yurtdışına çıkış yapacak araçlara herhangi bir litre sınırlaması olmadan ÖTV’siz KDV’siz akaryakıt verilmesi konusunda uygulamanın düzenlenmesi en önemli desteği oluşturacaktır.”