Küresel salgın döneminde önemi daha çok ortaya çıkan kargo sektörü, dijitalleşme sürecine geçiş yapıyor. Ürünlerin lojistiğinde yaşanan sorunlar tüm tedarik zincirini bozabiliyor. Ürünlerin lojistiği sadece bireyler arasında değil, hayati öneme sahip perakende sektörü ile üreticiler arasında gerçekleşiyor.
PERSONELE EĞİTİM
Konuya ilişkin açıklama yapan GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, “Kargo gönderimlerini yönetmek çok fazla değişkeni hesaba katarak, doğru planlama yapmayı gerektirir. İnsan hatası yalnızca yanlış bir iş yapmaktan kaynaklanmaz, bir değişkeni görmezden gelmek, önemsiz görmek, hesaba hiç katmamak da insan hatasıdır. Yola çıkacak aracın durumu, rotada yağış olacak mı? Yola çıkacak şoför rotaya hâkim mi? Geçilecek şehirlerde, yollarda bakım, onarım çalışmaları var mı? Gibi pek çok değişken göz önüne alınmalı, ona göre karar verilmeli ve müşteri doğru bilgilendirilmedir. Dijitalizasyon eğitimlerimizle, yeni yazılımımızı verimle kullanacak ve insan kaynaklı hataların önüne geçeceğiz” ifadesini kullandı.
YÜZDE 150 BÜYÜYECEK
“2022’de günlük kargo gönderimlerimizi 350 binden 1 milyona taşımayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için Türkiye çapında 18 yeni aktarma merkezi kuracak ve 300 acenteyi devreye alacağız” diyen Akyürek, açıklamasına şöyle devam etti: Salgın ile birlikte kapanma döneminde perakendecilikten, internet alışverişine doğru kayan sektörü iyi okuduk ve hızlı aksiyon aldık. Salgının etkileri azalmaya başladığı 2021’in ilk yarısında yüzde 150’lik büyüme hedefimizi tutturduk. 2022 hedeflerimizi de gerçekleştireceğimizden şüphe duymuyoruz. Türkiye ekonomisini canlı tutmak için taşımaya devam edeceğiz.”