Lojistik
Giriş Tarihi : 27-12-2021 15:44   Güncelleme : 27-12-2021 15:46

Macaristan’a girdi

Lojistik firmalarından Naklico, Macaristan ofisiyle Avrupa’daki faaliyetlerini hızlandıracak. Naklico ortağı Alper Par, “Budapeşte’deki ofisimizle Türkiye-Avrupa hattındaki varlığımızı pekiştireceğiz” dedi.

Macaristan’a girdi

Türkiye’nin 2021 yılı ihracattı rekor seviyelere ulaştı. İhracattaki hızlı yükseliş, yeni yatırımları da beraberinde getirdi. Lojistik ağlarını genişletmeyi hedefleyen Türk firmaları, yurt dışındaki ofislerine yatırım yapmaya başladı. Yatırımlara ağırlık veren firmalarından biri de Naklico şirketi oldu. Minivan araç filosu ile hizmet veren Naklico, yatırımını Budapeşte’ye yaptı.

İHRACAT YÜKSELİŞTE

Konuya ilişkin açıklama yapan Naklico şirketinin ortağı Alper Par, “Salgın ile birlikte e-ticaretteki gelişim, mikro ihracat faaliyetlerine hareketlilik getirdi. Küresel ticaret trafiğinden daha fazla pay almak isteyen şirketler, mikro ihracata yönelmeye başladı. Mikro ihracat, KOBİ ölçeğindeki binlerce şirketin e-ihracat yolculuğuna yön verdi. Mikro ihracat, şirketler için önemli ölçüde maliyet avantajı yaratıyor. Bu alanda talep vardı ama arz yoktu. E-ticaretteki hareketlilikle arz-talep dengesi büyük ölçüde oluşmaya başladı. Mikro ihracat, kurdaki yükselişin de sağladığı avantajla büyük bir gelişim gösterdi. Biz de Naklico olarak bünyemizde oluşturduğumuz ekibimizle mikro ihracat faaliyetlerine başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

EKSPRES TAŞIMACILIK

Alper Par, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına aynen şöyle devam etti: “Hızlı teslimat, Minivan taşımacılığında büyük önem arz etmektedir. İlgili malı hızlı bir şekilde ulaştırmazsanız, üretimin durmasına neden olursunuz. Türkiye ile Avrupa arasındaki ithalat - ihracat hacmi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Fabrikalardaki üretim bantlarının durmaması için hızlı lojistik çözümleri hayati önem taşıyor. Minivan sahipleri ile yurt dışına yük göndermek isteyen şirketleri buluşturan bir pazar yeri olarak ekspres taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Ürünlerin Türkiye’den Avrupa’ya 48-72 saat içinde güvenli şekilde teslim edilmesini sağlıyoruz.”