Lojistik
Giriş Tarihi : 13-03-2022 22:03   Güncelleme : 13-03-2022 22:03

İnsana yatırım yaptı

Lojistik markalarından Çobantur Boltas, insan kaynakları stratejileri ve çalışan odaklı yatırım projeleriyle 2022’de de büyümeyi hedefledi. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Koçal, önce çalışan yaklaşımıyla hem çalışan memnuniyeti yarattıklarını hem de çalışan sayısını yüzde 28 artırdıklarını belirtti. Koçal, bu yıl da yüzde 20’lik bir artış hedeflediklerini söyledi.

İnsana yatırım yaptı

Korona Virüs salgını sürecinde lojistik sektöründe insan kaynağının önemi arttı. İnsan kaynakları süreçlerini doğru yöneten şirketler, hem salgının etkisini daha az hissetti hem de büyüme hızını katladı. Sektördeki nitelikli iş gücü kadar geleceğin insan kaynağını oluşturmak da önem kazandı.

YETENEKLERİ KEŞFETİ

Çobantur Boltas İK Direktörü Üyesi Mehmet Koçal, “Şirketin odağında her zaman müşteri ve kârlılık vardır. Ancak bu noktada başarıya ulaşmanın yolu her zaman içerideki çalışanların mutluluğundan, memnuniyetinden geçer. Biz bu yaklaşımla hareket ediyor, çalışma arkadaşlarımızın beklentilerine, önerilerine ve yaklaşımlarına uygun politikalar geliştiriyoruz. Modern ve dijital insan kaynakları uygulamaları ile uçtan uca çalışan deneyimi yaratma, yetenekleri keşfetme, bağlılıklarını geliştirerek sürekli ve sürdürülebilir değer oluşturma vizyonumuzla insan kaynağımızla büyümeye devam edeceğiz” dedi. Koçal, bu yıl için istihdamı yüzde 20 artırma hedefleri olduğunu belirtirken, ayrıca tüm çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerini sağlayarak lider olmalarına fırsat verecekleri Çobantur Boltas Akademi projesini başlatacaklarını da sözlerine ekledi.