Güncel Haber
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:07   Güncelleme : 06-02-2024 17:58

Devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, para politikasının yanı sıra maliye politika ve yapısal reformlar ile Türkiye finansal istikrarını pekiştirmek istediklerini açıkladı. Yılmaz, “Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz” dedi.

Devam edeceğiz

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda alınan ekonomik tedbirler, iş dünyasını umutlandırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Orta Vadeli Program'da makro göstergeler ile kamu politikalarını güncelleyecek, yapısal reformlar ortaya koyacak ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz. OVP'den en büyük beklentimiz; belirsizlikleri azaltması, yatırımcılar ve diğer aktörler için öngörülebilirliği artırması yönündedir. Bu süreçte özel sektörün rolü son derece önemlidir. Ekonomimizin rekabet gücünü ve rekabet artırıcı politikaları uygulamayı sürdüreceğiz, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.

SONUÇ ODAKLI

Cevdet Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde hedefimiz para politikasının yanı sıra maliye politikası ve yapısal reformlar ile Türkiye'de finansal istikrarı pekiştirme yönünde olacaktır. İstikrar ve güven içinde büyümek, istihdamı artırmak, büyümenin nimetlerini adaletli dağıtarak cari işlemler açığına sürdürülebilir çözümler getirmek ana hedefimizdir. Yatırım ortamını iyileştirmek için sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz. İhracatçı ve sanayici için finansman imkanlarının artırılması ve yerli milli teknoloji yatırımlarına öncelik vermeye devam edeceğiz. İstanbul Finans Merkezi'nin uluslararası entegrasyonunun artırarak finansal piyasaların gelişimine, derinleşmesine katkı sağlamasını bekliyoruz.”