Lojistik
Giriş Tarihi : 30-08-2023 23:45   Güncelleme : 06-02-2024 17:50

Barsan’ın lastikleri Pirelli

Lastik üreticilerinden Pirelli’nin grup şirketlerinden Prometeon Türkiye, lojistik şirketlerinden Barsan ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Prometeon Türkiye, Barsan Global Lojistik’in filosundaki araçların lastik yönetimini üstlenerek verimli ve sürdürülebilir çözümler sunacak.

Barsan’ın lastikleri Pirelli

Prometeon Tyre Group, Türkiye’de filo iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Prometeon Türkiye, bu kapsamda ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya yaklaşık 54 ülkede hizmet veren Barsan Global Lojistik ile güçlerini birleştirdi. Barsan Global Lojistik ile uzun yıllardır gümrükleme ve lojistik alanlarında birlikte çalışan Prometeon Türkiye, yeni süreçte farklı nitelikteki araçlarının lastik yönetimi ile iş birliğini pekiştirecek.

KAFASI RAHAT!

İmzalanan sözleşme kapsamında Prometeon Türkiye, dört yıl boyunca Barsan’ın yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında hizmet veren araçlarının lastik yönetimini üstlendi. İki şirket arasındaki kilometre başı maliyetlendirme anlaşması ile Barsan, toplam bin 383 aracı için profesyonel bir lastik yönetimi alacak. Prometeon Türkiye şirketin tüm yeni ve kaplama lastiklerinden sorumlu olacak. Pro Services çözüm ailesi kapsamında tüm Türkiye ve Avrupa’da yol yardımı hizmeti Pro Time, lastiklerin kayıt altına alınarak düzenli kontrolleri, stok yönetimi gibi aksiyonları içeren hizmeti Pro Maintenance ve tüm çalışmaların şeffaf bir şekilde takibinin yapılabildiği dijital lastik yönetimi uygulaması Pro Check, Barsan’ın faydalanacağı hizmetler arasında yer alacak.

PROFESYONEL YÖNETİM

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Gerçekleştirilen uzun soluklu anlaşma sayesinde, Prometeon Türkiye’den profesyonel lastik yönetimi hizmeti alacağız. Barsan Global Lojistik olarak ağırlık olarak Avrupa ülkelerine çalışıyoruz. Prometeon Türkiye ile kapsamlı sözleşmemiz sayesinde, kara nakliyesi operasyonlarımızda kiralama modelinin sağladığı maliyet avantajından yararlanacağız. Günlük operasyonlarındaki süreçlerde de lastik yönetimini profesyonelleştirerek önemli ölçüde zaman tasarruf sağlayacağımıza ve yüksek verimlilik elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

KOMPLE HİZMET

Prometeon Türkiye CEO’su Gökçe Şenocak ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Barsan Global Lojistik, Prometeon Tyre Group’un yüksek kilometre performansına ve düşük yakıt tüketimine sahip en yeni ürün grubu 02 Serisi’ni tercih etti. Yenilikçi teknolojiler ve Prometeon mühendisliği ile ürettiğimiz lastiklerimiz ile beraber Pro Services çözüm ailemizden de faydalanacak olan Barsan Global Lojistik’e komple hizmet sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Barsan ile imzaladığımız anlaşma sayesinde, Barsan’ın operasyonel maliyetlerini azaltırken kaynaklarını verimli kullanmalarını sağlayacak ve tüm operasyonlarını kolaylaştıracağız.”