Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:06   Güncelleme : 13-11-2014 17:06

Ulusoy Lojistik'te yüzler gülüyor

ABD’de başlayan ve daha sonra tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize karşı, Türk nakliyecilerinin yaptığı yatırımlar, ülkenin moral kaynağı oluyor.

Ulusoy Lojistik'te yüzler gülüyor

ABD’de başlayan ve daha sonra tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize karşı, Türk nakliyecilerinin yaptığı yatırımlar, ülkenin moral kaynağı oluyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, bünyesindeki lojistik firması Ulusoy Uluslararası Nakliyat için 15 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Firma 200 araçlık dev filosuyla müşterilerine yeni projeler geliştiriyor.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel ile Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Entegre Lojistik Hizmetler Genel Müdürü Cem Kumuk, holdingin lojistik sektöründeki hedef ve projelerini paylaştı.

KRİZ YOK!..

Ulusoy’da yaşanan ayrılıklara değinen Celal Doluel, holdingin 3’e bölündüğünü ve Alican Ulusoy’un lojistik kısmını devraldığını söyledi. Doluel, “Ulusoy Uluslararası Nakliyat olarak, komple ve parsiyel taşıma taleplerine kara, hava, deniz ve proje taşımacılığında doğru cevaplar veriyoruz. Şuanda kriz diye bir kavram dolaşıyor ancak kriz yok. Piyasadaki dalgalanmalar, yeni dünyanın yaşam biçimidir. Sektörde çiçekler açacak diye kimse beklemesin, artık yüzde 10, 20 kâr oranları olmayacak” .

BİR LOJİSTİK DEVİYLE ORTAKLIK

Yeni yatırımların sinyalini veren Celal Doluel, ismini açıklamadığı 4 firma ile görüşmelerinin devam ettiğini ve bunlardan bir tanesinin büyük lojistik firması ğunu söyledi. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı yakınında 40 bin metre karelik arsa alındığını da dile getiren Doluel, burada yeni tesisler yapılması için projeler geliştirildiğini açıkladı.

ÇALIŞMALAR MÜŞTERİ ODAKLI

“Taleplerin hızla değiştiği yeni ekonomi anlayışında taşımacılık özel bir öneme sahiptir” diyen Celal Doluel şöyle konuştu: “Modern işletme anlayışıyla ülkemizde ve dünyada taşımacılığın sağlıklı soluğu olmaya devam edeceğiz. Gerek yurt içi gerek yurt dışı müşterilerine en etkin hizmeti en son teknoloji ve altyapıyı hayata taşıyarak veriyoruz.

Öz mal araç filosu ve çözüm ortaklarının desteğiyle İngiltere, Almanya, Benelüks ülkeleri, Avusturya, İsviçre, Fransa başta olmak üzere, tüm Avrupa ülkelerine, Rusya ve diğer BDT ülkelerine; İran ve Irak’ın yanı sıra tüm Ortadoğu hattına servis sunmaktayız. Modern taşıma filosu ve entegre depolarımızın da desteğiyle, yaygın toplama ve dağıtım hizmetlerini yerine getirdik. Müşterilerimize destek olmayı, kendimize misyon edindik.”

KENDİ MODELİNİ OLUŞTURACAK

Sektörün dinamikleşmesi için çalışmalar başlayacağını belirten Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Entegre Lojistik Hizmetler Genel Müdürü Cem Kumuk, “Ulusoy Uluslararası Nakliyat’ta kendi modelimizi yaratacağız. Ekonomide dünyanın kuralları yeniden yazılıyor. Kriz ortamında taze güç, sıfır bir şirket ve borçsuz olarak yeni yola girdik. Müşteri talepleri doğrultusunda birim maliyeti aşağı çekilip, sektörü dinamikleştireceğiz. ‘Küçük olsun benim olsun’ mantığıyla sermayesi olmaksızın sektöre girenler, en ufak dalgalanmada sallanan yapıları meydana getiriyor.

Burada şirketlerin öz kaynakları çok önemli. Yatırımlar arz talep doğrultusunda olmalıdır. Bu doğrultuda yatırım yapmayan kça fazla. İşte böyle olunca yatırım maliyetlerini ödeyemeyen işsiz genç bir filo çıkıyor karşımıza. Yine bunun yanında dağıtım merkezi enflasyonu var. Fiyatlar, maliyetler ölçülmeyen bir piyasada yaşamaya başladık” .

ÖNCELİK 3 SEKTÖRÜN

“Lojistik, 3’üncü parti hizmet sunan bir sektördür ve bundan dolayı ekonomik krizden etkilenmemek için doğru yerde ve doğru da yatırım şart” diyen Cem Kumuk, şöyle konuştu:

“Butik işleri birleştirip bir model gerçekleştireceğiz. Otomotiv sektörü zor günler yaşıyor. Dolayısıyla otomotiv lojistiği yapan firmalarda bundan nasibini aldı. Perakende, sağlık ve giyim sektörüne öncelik vereceğiz. Çünkü bu sektörler dünya savaşı çıksa dahi, insanlar yaşadıkça ölmeyecek sektördür.”

ARAÇ FİLOSU 300’E ÇIKACAK

Araç filosunun yıl sonuna doğru 300’e çıkacağını da kaydeden Kumuk, “Rekabetçi olacağız. Uygun maliyetlerle; hizmetin yönetimi, müşteri yönetimi, müşterinin lojistik yönetimi sunacağız. Filo hizmetlerimizde yatırımlarımız devam ediyor. Tankerler hariç, uluslararası alanda çalışacak 200 aracımız var. 2009’da bu sayı 300 araca çıkacak” şeklinde konuştu.