Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:07   Güncelleme : 13-11-2014 17:07

TOFED’in Adana çıkartması

Türkiye genelinde 72 derneği bünyesinde barındıran Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yönetimi, Bölge Yürütme Kurulu Toplantıları ile bölgesel sorunların çözümü yönünde çalışmalar yürütüyor.

TOFED’in Adana çıkartması

Türkiye genelinde 72 derneği bünyesinde barındıran Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yönetimi, Bölge Yürütme Kurulu Toplantıları ile bölgesel sorunların çözümü yönünde çalışmalar yürütüyor.

Merkezi Adana’da bulunan TOFED 9. Bölge Yürütme Kurulu toplantısına Genel Başkan Rüştü Terzi, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Genel Başkan Yardımcısı Metin Tırış, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Özcan ile Musa Çaktır ve Genel Muhasip Mehmet Erdoğan katıldı.

Adana Otobüsçüler Derneği Başkanı Ramazan Ilgan, Mersin Dernek Başkanı Ebedin İnanç, Aksaray Dernek Başkanı İbrahim Gökgöz adına Ahmet Gökgöz, Tarsus Dernek Başkanı Deniz Kalkan toplantıda hazır bulundu. Hatay Dernek Başkanı Murat Gündüz’ün yurtdışında olması nedeniyle toplantıda yönetim kurulu üyesi yer aldı.

Korsan yine sorun

Adana Otobüsçüler Derneği Başkanı Ramazan Ilgan, "Kural dinlemeyen bu korsan taşımacılar 500-1000 km arasında hiçbir denetimle karşılaşmadan ilkel şartlarda ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye atarak taşımacılık yapıyor. Bu sıkıntımızı, geçtiğimiz yıllarda, Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne ilettik. Ulaştırma ve emniyet birimleriyle yaptığımız ortak çalışmayla korsan taşımacıları engellemeyi başardık. Fakat ne hikmetse Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız bu çalışmalar durdu ve korsan taşımacılar tekrar aynı hızda faaliyetlerine devam ediyor. Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne şikâyetimizi bildirdik, ancak ‘elemanımız yetersiz’ cevabı verildi. Şu anda hiçbir çalışma yapılamıyor" diye sıkıntılarını dile getirdi.

Mersin’de yıkıcı rekabet

Mersin Dernek Başkanı Ebedin İnanç, Mersin bölge firmaları arasında yaşanan haksız ve yıkıcı rekabetin sona ermesi için TOFED’in girişimlerde bulunmasını istedi.

İnanç, ayrıca yönetmelikle ilgili yaşanan sorunların çözümü konusunda TOFED yönetiminin Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını beklediklerini söyledi. TOFED Genel Başkanı Rüştü Terzi ve yönetim kurulu üyelerine bölgeyi ziyaret ettikleri ve bölgesel sorunları yerinde dinlemek için gösterdikleri özen ve çaba için teşekkür ederek sözlerini ladı.

Mobil istasyonlarla korsana savaş

TOFED Genel Başkanı Rüştü Terzi, "Haksız ve yıkıcı rekabet bizim gibi tüm sektörlerin önemli sorunu. Bu sorunların çözümü için firmalarla bir araya gelerek uzlaşı zemini arayacağız. Korsan taşımacılık içinde bakanlık mobil denetim istasyonları oluşturdu. İstasyonlardan ikisi İstanbul’da hizmet vermeye başladı. Biz TOFED olarak bakanlıkla görüşerek mobil denetim istasyonlarının Adana bölgesine denetim için gelmesi yönünde taleplerimizi ileteceğiz. Mobil denetim istasyonları sayesinde artık denetimlerin çok daha hızlı ve verimli yapılacağını düşünüyoruz. 2009 yılı sonuna gelindiğinde sektör mensuplarının öncelikli sorunları arasında korsan taşımacılar yer almayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

TOFED büyümesini sürdürüyor

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, "Etkin ve verimli çalışmanın en önemli ayağını bölgesel ziyaretler yaparak gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 2009 yılında en çok önem verdiğimiz konu bölgesel ziyaretler olacak. Sık sık yapacağımız bu ziyaretlerle meslektaşlarımızın sorunlarını tespit edeceğiz. Bu sorunların çözümü içinde bakanlık yetkilileri, valilikler, belediye başkanları nezdinde çalışmalar yürüteceğiz. 2009 yılıyla birlikte TOFED’e üye olmak isteyen il ve ilçe otobüsçülerinden yapılan başvurular arttı. Hatta personel ve servis taşımacılarını, uluslar arası yolcu taşımacılarının üye ğu İSTAB ve UYTAD’ın bize katılması da yolcu taşımacılığının en güçlü sivil toplum örgütü ğumuzun da bir göstergesi. Şırnak ve Bitlisli otobüsçülerde derneğimize katıldı" .

Ulaştırma Dünyası