Türkiye otobüs işletmeciliği’nin gelişimini ve yapısını anlatan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” adlı kitap, bir yıllık çalışmanın ardından landı...
Ulaşımın yüzde 95’inin karayolu ile gerçekleştiği ve otobüs işletmeciliği alanında dünyaya örnek bir modelin faaliyette ğu ülkemizde, bu modelin gelişimi ve yapısı konusundaki bilgi ihtiyacını gidermek amacıyla hazırlanan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” kitabı, landı.
Sektöre nitelikli eleman yetiştirmek, sektörün gelişimine ve iyileştirilmesine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği projelerle ilklere imza atan Temsa Global’in sponsorluğunda hazırlanan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” kitabı, karayolu ulaşımında Cumhuriyet döneminden ulaşımın bugünkü geldiği noktaya ve otobüs işletmeciliğinin yapısına ışık tutuyor.
Türkiye Otobüs İşletmeciliği kitabı, Temsa Global TOGİ (Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme) Projesi Yöneticisi Ekrem Özcan, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hakan Kara ve Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım tarafından bir yıllık yoğun çalışma sonucunda kaleme alındı.
Hem akademik hem de sektörel deneyimleri içeren ve bu iki yaklaşımın harmanlaması ile meydana getirilen Türkiye Otobüs İşletmeciliği kitabında, Türkiye’de otobüs işletmeciliğinin gelişiminden, yapısal özelliklerine, işletmeleri etkileyen faktörlerden, yönetime kadar geniş bilgiler yer alıyor.
Türkiye’de yolcu taşıma sistemleri ve politikaları hakkında genel bilgilerin de işlendiği kitapta; yıllar içerisinde planlı kalkınmada taşıma politikaları ve tarihsel süreçleri de anlatılıyor.
Temsa Global’in sponsorluğunda hazırlanan, Rota yayınlarından çıkan Türkiye Otobüs İşletmeciliği kitabı; Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu ve Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Otobüs İşletmeciliği bölüm öğrencilerinin de başucu kitabı olacak.
Otobüs işletmecisine rehber
Türkiye otobüs işletmeciliği’nin gelişimini ve yapısını anlatan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” adlı kitap, bir yıllık çalışmanın ardından tamamlandı.