Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

Moralleri yüksek tutmalıyız

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Levent Birant, sektörün zor bir dönemeçten geçtiğine işaret ederek “Moralleri yüksek tutmalıyız” dedi.

Moralleri yüksek tutmalıyız

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Levent Birant, sektörün zor bir dönemeçten geçtiğine işaret ederek “Moralleri yüksek tutmalıyız” .

İSTAB’ın 17’nci kuruluş yıl dönümü, İstanbul WOW Hotel de düzenlenen yemek ile kutlandı. Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda verilen yemekte, sektör mensupları ile otomotiv yöneticileri bir araya geldi.

Yemeğe Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Ali Arslan’ın yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcıları, İTO Başkanı, İran Türk İş Konseyi Başkanı, Servis Odası İşletmecileri Başkanı, TOFED Başkanı, TTDER Başkanı, İstanbul Halk Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı, Temsa, Isuzu, Otokar ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı.

İTO’DA TEMSİL GÜCÜ ARTTI

Gecede bir konuşma yapan İSTAB Başkanı Levent Birant, geçtimiz günlerde vefat eden dernek üyelerinden Metin Özata’yı rahmetle anarak İTO seçimlerini değerlendirdi. Sektörün, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi’ndeki temsil çoğunluğuna dikkat çeken Birant, “İTO’da sektörümüz 16 nolu Servis Taşımacılığı komitesinde temsil edilmektedir. 23 Şubat 2009 tarihinde yapılan seçimlerde 12 bin kayıtlı üyemiz ile Mecliste temsil gücümüz arttı ve 7 sandalye ile sektörümüz temsil ediyor” .

Sektörün sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Levent Birant, “Bu günler gelip geçicidir. Sektörümüz bu sıkıntılı günleri de geride bırakacaktır. Yeter ki moralleri yüksek tutmalım” diye konuştu.

Kademeli saat uygulaması, plaka tahdidi, haksız rekabet, servis araçlarının park sorunu, UKOME kararıyla misafir yolcu taşımaları ile Eylül 2009 tarihinde yapılacak Ulaştırma Şurası konularına da değinen Başkan Birant, şöyle konuştu:

“Sektörümüzün yaşadığı belli başlı sorunlar var. İSTAB olarak bu sorunların çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin en önemli sorunu ulaşımdır. Trafikte ne kadar zorluklar çektiğimizi biliyorsunuz. Bu sorunun çözümü için kademeli saat uygulamasına geçilmelidir. Kademeli saat uygulaması ile ilgili Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İTO ve İSO ile birlikte alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Kademeli saat uygulaması dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanıyor ve her hangi bir sorun yaşanmıyor.

PLAKA TAHDİDİ KİŞİYE UYGULANMALI

Yıllardır üzerinde durduğumuz bir diğer sonumuz ise Plaka tahdididir. Türkiye genelinde birçok bölgede plaka tahdidi uygulamasına geçilirken maalesef İstanbul da geçilemedi. İSTAB olarak plaka tahdidini istiyoruz ancak bunun bir sac parçası uygulaması olarak değil, kişiye uygulanacak plaka tahdidi olarak. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Sektörümüzde haksız rekabet sorunu çığ gibi büyüdü. Haksız rekabeti önlemek için; şehirlerarası çalışan otobüs firmalarında ğu gibi Ulaştırma Bakanlığı’nın çıkardığı 4925 sayılı Taşıma Kanunu şehir içi taşımalarında da uygulanmalıdır. Bu sayede sektöre giriş çıkışlar disipline edilecektir.

İSPARK’LA ORTAK ÇALIŞMA

Park sorununda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alarak İSPARK’la ortak proje hazırlıyoruz. Uygun yer bulunduğunda park alanları yaparak sektörümüze açacağız. Bu sayede araçlarımızın da park sorununu çözmüş olacağız.

UKOME kararı ile araçlarımızda misafir yolcu taşıması yapıyorduk. Bu uygulama halk otobüs işletmecileri arasında ‘korsan yolcu taşınıyor’ diye yanlış algılandı. Oysaki araçlarda taşınan kendi personellerimizdir. Korsan yolcu taşıma söz konusu değildir.

Yapılan konuşmaların ardından Mercedes-Benz Türk’ün düzenlediği çekişle, 3 talihliye bir hafta süreyle Mercedes-Benz serisi binek otomobil test sürüşü şansı verildi.

Davetliler, Bestekâr - Şair Ahmet Selçuk İlhan’ın şiir dinletisiyle mest . Gecede daha sonra Bülent Sertaş sahne aldı. Bülent Sertaş bir birinden güzel eserlerini İSTAB üyeleri için seslendirdi.