Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:11   Güncelleme : 13-11-2014 17:11

Ran Lojistik’in halka arzına izin

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ran Lojistik Hizmetleri AŞ’nin, sermaye artırımı yoluyla halka açılmasına izin verdi.

Ran Lojistik’in halka arzına izin

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ran Lojistik Hizmetleri AŞ’nin, sermaye artırımı yoluyla halka açılmasına izin verdi.

Ağırlıklı olarak lojistik, antrepo ve depolama hizmeti veren Ran Lojistik, 7,1 milyon lira olan sermayesini 12,7 milyon liraya yükselterek artırılan sermayenin 3,2 milyon lira nominal değerdeki yüzde 25,2’sine karşılık gelen kısmını halka arz etmeyi planlıyor.

Ran Lojistik, İstanbul Samandıra’da sahip ğu 24.750 metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket toplam 41.000m2 kiralanabilir antrepo ve depo ile müşterilerine hizmet vermekte. RODER, FIATA ve IATA üyesi olan şirket, 2007 yılında Almanya’nın önde gelen lojistik gurubu DTC (Deutsche Transport Compagnie) nin Türkiye’deki % 99 hissesine sahip ğu DTC Taşımacılık ve Ticaret Limitet şirketini satın almıştı. Şirket müşterilerine uydu takip sistemi ile donatılmış araç filosu ile hizmet veriyor.

Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, lojistiğin geleceğin sektörü ğunun farkında klarını ve buna olan inanışlarını hiç kaybetmediklerini söyledi. Ramiz Benli, “Bugün geldiğimiz nokta da dünyada ve Türkiye’de lojistik şirketler için büyük önem taşıyor ve bu önem gün geçtikçe daha da artıyor. Lojistikteki başarı şirketleri rakiplerinden daha farklı konuma getiriyor. 20. yılımızı kutladığımız bu günler de Türkiye’nin dev şirketlerine hizmet vermemiz, yaptığımız işteki başarımızın bir göstergesidir. Hizmetlerimizdeki başarıların sürekliliği ve kurumsallığın kalıcılığı için halka arz kararı aldık. Halka arzdan elde edilecek kaynak ının şirket bünyesinde kalacak olup, yeni yatırımlarda özellikle depo ve antrepo yatırımlarında kullanacaktır” .

Ran Lojistik ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere 20. Yılında, Geodis, Gebrüder Weiss ve DTC gibi Dünyanın önde gelen lojistik guruplarının da aralarında bulunduğu 20’den fazla ülkedeki acenteleri (partner) ve 178 çalışanıyla Arçelik, Siemens, Arçelik-LG, Nokia, Valliant, Turkcell, Evyap, Paşabahçe başta olmak üzere birçok firmaya hizmet veriyor.