Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:11   Güncelleme : 13-11-2014 17:11

Kıta Lojistik dünyayı dolaşıyor

Hava, deniz, demiryolu, karayolu taşımacılığının yanı sıra depolama, tedarik zinciri yönetimi gibi tüm lojistik hizmetleri bünyesinde barındıran Kıta Lojistik, ülkeleri birbirine bağlıyor.

Kıta Lojistik dünyayı dolaşıyor

Hava, deniz, demiryolu, karayolu taşımacılığının yanı sıra depolama, tedarik zinciri yönetimi gibi tüm lojistik hizmetleri bünyesinde barındıran Kıta Lojistik, ülkeleri birbirine bağlıyor. Firma, 80 araçlık filosuyla aralarında Avrupa, Amerika, Türkî Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinin de yer aldığı toplam 100’den fazla ülkeye taşımacılık gerçekleştiriyor.

Merkez ofisleri İzmir, İstanbul ve Bursa’da bulunan Kıta, 250’yi aşkın personeli, depolarıyla yurtiçi ve yurtdışında hizmet veriyor. Taşımacılıkta son teknolojiyi de kullanan “Kıta”, araçlarında bulunan “Eutel Tracs” uydu bağlantısı sayesinde müşterilerinin gönderilerini internet üzerinden takip etmelerini sağlıyor.

Kıta’nın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren firma Genel Müdürü Emre Eldener, “Bugün bir Türk firması olarak 100’den fazla ülkede ve 450 noktada hizmet veriyoruz. 80 araçlık filomuz sürekli hareket halinde. Yaptığımız hesaplamalara göre TIR’larımız ayda yaklaşık 600 bin kilometre yapıyor. Yani başka bir ifadeyle her ay dünyayı 15 kez dolaşıyor” .

Bugüne kadar diğer firmalardan farklı olarak yabancı müşterilerine özel hizmetler de sunduklarını belirten Eldener, “Yabancı müşterilerimiz bize gelerek elimizde 30 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde bir ekipman var. ‘Araştırma yaptık bunu Türkiye’de sadece siz taşıyormuşsunuz’ diyorlar. Biz de kendilerine bu tip zor yüklerin global olarak taşınmasında uzmanlaşmış bir ekibimizle yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Kullandığı üstün teknolojiyle ülkeleri lojistik ağıyla birbirine bağlayan “Kıta”, müşterilerine entegre lojistik hizmeti sunuyor.