Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

EFE Endüstri de TREDER’e katıldı

Hidrolik sıkıştırmalı çöp kasası, semitreyler ve araç üstü ekipman üretimi yapan Efe Endüstri ve Ticaret A.

EFE Endüstri de TREDER’e katıldı

Hidrolik sıkıştırmalı çöp kasası, semitreyler ve araç üstü ekipman üretimi yapan Efe Endüstri ve Ticaret A.Ş. de TREDER üyesi . Efe Endüstri ile birlikte TREDER’in üye sayısı 16’ya yükseldi.

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Yönetim Kurulu, 4 Haziran 2009 tarihindeki Ege Bölgesindeki treyler üreticilerine yaptığı ziyarette, üretim tesislerini de gezdiği Efe Endüstri ve Ticaret A.Ş. firmasının TREDER üyeliğini kabul etti. Hidrolik ve Pnömatik sektörünün öncü kuruluşlarından olan Mert Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Efe Endüstri, sektörün önde gelen firmaları arasında buluyor.

EFE Endüstri ve Ticaret A.Ş., 1974 yılında EFE Tarım Makinaları San. ve Tic. A.Ş. ismiyle, Tarım Makineleri üretmek amacıyla kurulmuş. 1980’li yılların başında Damperli Kasa ile Araç Üstü Ekipman üretimine de başlanarak üretim yelpazesi geliştirilmiş.

1982 yılında İtalya’dan Calabrese firması ile lisans ve Know-How anlaşması imzalanarak Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kasası ve Semitreyler üretimine başlayan firma, araç üstü ekipman sektörüne daha fazla ağırlık verilmiş. 80’li yılların ortasında Tarım Makineleri üretimi en bırakılıp, 1986 yılında da Almanya’dan Liebherr firması ile Transmikser ve Beton Santrali üretimi konusunda lisans ve Know-How anlaşması imzalanarak sektörün teknolojik olarak en donanımlı firması haline gelinmiş. 1987 yılında elde edilen birikimler sonunda Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kasası için yeni tasarıma geçilmiş ve bu konudaki lisans anlaşmasına son verilmiş.

Firma, bunun yanı sıra ağır hizmet tipi Semitreyler üretimine de başlanmış. 1999 yılında şirket hisseleri, hidrolik ve pnömatik sektöründe faaliyet gösteren Mert Grubu’na geçmiş ve halen İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasında; 55.000 m²lik toplam (17.500 m²lik kapalı) alan üzerinde üretim faaliyeti sürdürülmektedir. Fabrika merkezinin yanı sıra, Ankara ve İstanbul’da Bölge Müdürlükleri, yurtdışında Ürdün, İran, Mısır, Yunanistan, İngiltere, İsrail, Romanya, Bulgaristan, Nijerya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Makedonya, Sırbistan ve Bosna Hersek’te yetkili temsilcileri bulunmakta.

Şirket faaliyetleri 40’ı teknik ve idari personel olmak üzere yaklaşık 200 eğitimli personel ile sürdürülmekte ve yıllık 1.000’ den fazla çeşitli Araç Üstü Ekipman üretimi gerçekleştirilmektedir.